Waar ben je naar opzoek?

Single mom dateleed: Van pandapunten naar tijgerpunten?

4 minuten lezen Ik ben Helga
Single mom dateleed: Van pandapunten naar tijgerpunten?

Daten als een alleenstaande moeder is soms meer een logistieke uitdaging dan een ontspannen avondje uit. Waar moet ik de tijd vandaan halen om tig keer af te spreken en daarbij ook nog eens mezelf van mijn gespaarde berenvachtje te ontdoen?

Daar sta je dan met je goede gedrag. Na jaren alleen door het leven te zijn gegaan ontmoet je dan eindelijk iemand die jouw tijd en aandacht verdient. Met bonzend hart en licht knikkende knieën ga ik akkoord met een date.  Leuk! Eindelijk weer een avondje genieten zonder dat je daarbij ogen in je achterhoofd hoeft te hebben. Eten zonder gezeur en de welbekende: “Dat lust ik niet, dat moet ik niet en iiieeeuuuwww”.  Ik kijk er al helemaal naar uit.

Lees ook: Een avondje uit in 30 stappen

Het eerste obstakel, oppas regelen.

Maar waar ga je naartoe op die eerste date? Als ik oppas regel moet ik daarbij ook de uitleg geven wat ik dan ga doen en eerlijk is eerlijk, daar heb ik dus GEEN zin in. Ik heb geen idee of dit serieus relatiemateriaal  is en wil dat het liefste in het geheim gaan bekijken. Een date waar mijn kind bij is vind ik echter ook geen optie. Dan zou het een of ander krijspaleis moeten worden waarbij je tussen de schreeuwende koters een bakkie slootwater staat weg te werken. Ook niet echt heel opwindend. Ik kan natuurlijk een oppas inhuren, maar iemand die ik niet ken zie ik ook niet heel erg zitten. Daarbij zit ik dan de volgende ochtend met een hyperactieve kleuter terwijl ik met twee uur slaap gewoon ronduit gesloopt ben. Dus uiteindelijk kijk ik een vriendin lief aan of mijn dochter daar een nachtje kan blijven slapen. Op die manier kan ik gewoon de bloemetjes buiten zetten EN uitslapen. Alleen voor dat laatste zou ik al bijna een moord plegen!

Tweede obstakel, tijdplanning.

Dus dochterlief gaat naar een vriendin. Een uurtje voor de date zodat ik nog net voldoende tijd heb om mijn ontplofte haar weer enigszins in model te krijgen. Mijn smokey eyes op te zetten en om kleding ZONDER vlekken aan te trekken. Ondertussen haal ik ook mijn bijna verteerde setje lingerie uit de kast want het hoort wel niet, maar, je weet maar nooit. Terwijl ik mij sta om te kleden kom ik tot de conclusie dat ik eerst nog even de heggenschaar moet pakken om het haar op mijn benen te kortwieken. Dat was ik de avond ervoor van plan, maar ja, toen kwam het er niet van want ze werd wakker toen ik net het bad vol wilde laten lopen. Na het verschonen van de ondergekotste lakens, het aaien over haar bolletje en het zingen van twintig liedjes was ik te uitgeteld om nog iets anders te doen. Dus als een gek haal ik de scheermessen tevoorschijn waarbij ik uiteraard, door de stress en het acute tijdgebrek van dat moment, mezelf minimaal op drie plekken openhaal. Leuk joh, zo’n date….

Lees ook: 10x gratis ‘me-time’ 

Derde obstakel, zorgeloos genieten

Uiteindelijk lukt het me om enigszins gefatsoeneerd in de auto te stappen op weg naar mijn date. Hoe ging dit ook alweer? Hoe werkte dit? Ik voel een kleine paniek in me opkomen want de laatste date die ik heb gehad was nog ergens in de ijstijd. Ik voel me net weer een puber die ongecontroleerd klunzige moves maakt en al stotterend probeer ik nog een beetje intellectueel over te komen. Ondertussen kijk ik om de haverklap op mijn telefoon. Zou alles weg goed gaan? Moet ik niet even bellen? “Sorry wat zei je? Ik zat even niet op te letten?”. Ik ben zo gewend aan het feit dat mijn eten gewoon standaard steenkoud is dat ik bij de eerste hap mijn mond gelijk verbrand. Shit, dat is HEET! Ik wist niet eens meer dat dat kon! Heel smaakvol gooi ik mijn hand voor mijn mond terwijl ik met tranen in mijn ogen probeer de hete brei weg te slikken. Ondertussen draaien de radartjes in mijn hoofd overuren want “wat moet hij nu wel niet denken?” en “Wow, warm eten smaakt echt wel heel veel beter”.

Tja, en dan

Dan komt uiteindelijk het moment waar ik al een week over na aan het denken ben. Ga ik vanavond dan eindelijk mijn welverdiende panda-punten inleveren en omwisselen voor tijgerpunten? Zou ik nog weten hoe het moet? Ben ik dat inmiddels niet verleerd? De date was leuk, op het feit na dat ik me echt als s ’werelds grootste kluns heb gedragen. Maar was hij ook leuk genoeg? Hij is leuk, maar moet ik niet….? Opeens komt de vermoeidheid van de hele week eruit en verlang ik enorm naar een bed. Bij het woord kussen denk ik niet langer aan een passievolle kus met een leuke man, maar aan een gevulde donzen zak waar ik mijn hoofd op kan rusten. Ik kijk uit naar een bed. Mijn bed, waar ik alleen en binnen twee minuten kan wegdromen.

Lees ook: Het moment dat seksen zó bijzonder wordt dat je je ervoor schaamt

We sparen weer door

Dus helaas, ik ga nog even door met het sparen van mijn pandapunten. De droogte duurt al zo lang dat een weekje/ maandje of zelfs een jaartje meer of minder er ook niet toe doen. En ik ga alvast mijn volgende date plannen. Ik kijk in mijn agenda. Over drie weken zou kunnen. Ik maak alvast een denkbeeldig lijstje: oppas regelen, volgende dag geen verplichtingen, dan hebben we een verjaardag, dan gaat ook niet, dan…. Shit, dan kan ook al niet. Zoals het er nu naar uitziet kan ik over 6 weken, zal ik die datum dan maar alvast reserveren? Wie weet kan ik dan dit jaar toch nog mijn pandapunten inleveren!

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen