Waar ben je naar opzoek?

Siamese tweeling wordt voorbereid voor operatie om ze te scheiden

1 minuut lezen Marian Alons
Siamese tweeling wordt voorbereid voor operatie om ze te scheiden

De Siamese tweelingmeisjes Safa en Marva zijn met hun hoofden aan elkaar verbonden. Ze moeten zich voorbereiden op een moeilijke operatie waarbij ze van elkaar worden gescheiden. Moeder Zainab Bibi (35) beviel in januari van de bijzondere tweeling, 10 dagen nadat hun vader overleed.

De meisjes zijn geboren in het ziekenhuis in Peshawar in Pakistan. Op scans is te zien dat de meisjes allebei hun eigen hersenhelft hebben. Dit betekent dat ze van elkaar gescheiden kunnen worden. De familie heeft de hoop dat dit bevorderlijk is voor de operatie. Ondanks dat het er relatief ‘goed’ uitziet, is het natuurlijk een erg gecompliceerde procedure. De doktoren zijn nu op zoek naar experts die kunnen helpen met een plan voor de operatie in Peshawar.

Lees ook: Bijzonder! Deze tweeling heeft verschillende huidskleuren

Toch moeten de meisjes wel geopereerd worden, omdat ze zonder een scheiding niet zouden kunnen lopen. Oom Muhammad Sadaqat zegt: “We weten niet wat we moeten doen. Eerst zeggen de dokters dat een operatie goed mogelijk is, maar nu zeggen ze dat het erg moeilijk is.”

Voor moeder Bibi moet dit ongelooflijk moeilijk en spannend zijn. Ze is een moeder van vijf kinderen en verloor haar man 10 dagen na de geboorte van haar Siamese tweeling. Haar man was de enige kostwinner in het gezin en nu moet ze ook nog zorgen dat ze haar kinderen te eten geeft.


Bron foto’s: 
Caters News Agency               Bron: Mirror

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen