Waar ben je naar opzoek?

Schrijf je eigen geschiedenis met een brief

1 minuut lezen Esmee
Schrijf je eigen geschiedenis met een brief

Mijn moeder laat mij een brief lezen die ze heeft gevonden, verstopt in een boek op zolder. Als ik het lees, word ik zo blij. Het is zo’n spontane brief! Geschreven door een meisje in de puberteit. Haar ouders zijn op vakantie en ze schrijft hoe het thuis gaat. De humor over ‘het huishoudgeld is al bijna op’ en ‘later heb ik echt een hulp in de huishouding nodig’ maakt me aan het lachen. Toen al kwam ik er een beetje achter wat ervoor nodig is voor jezelf te zorgen; de weg naar volwassenheid.

Een brief van mijzelf

Brieven van vroeger

Die brief was van mij. Een stukje geschiedenis. Daarom vind ik het zo belangrijk om te schrijven. Het is blijvend. Ik snap dat de tijd ernaar is om te mailen, app’en, bloggen en smsen, maar toch wil ik jullie stimuleren je kinderen af en toe een brief te laten schrijven. Naar opa’s of oma’s, nichtjes of neefjes, vriendjes of vriendinnetjes, het maakt niet uit… de buurvrouw die weleens een babbeltje maakt, juffrouw of idool… laat het leven de inspiratie zijn!

Schrijf een brief aan jezelf

Ik lees nog een brief. Ik ben 14 jaar en ben op vakantie met een vriendin mee naar de camping. De jongens worden uitgebreid beschreven en ik maak me druk om dingen waar ik nu blij mee zou zijn. We worden ouder en krijgen allemaal een rugzakje. Dan is het toch wel lekker om deze brieven terug te lezen.

Dagboek voor het gezin

Wat we ook op zolder hebben gevonden is een dagboek voor het gezin. Iedereen schreef er wat in wat hilarisch is om terug te lezen! Ik ga dat ook doen in mijn eigen gezin.. tussen alle leuke, droevige, spontane en ook verplichte activiteiten door hebben we iets om even stil te staan bij het nu. Het gaat allemaal al snel genoeg. En hopelijk lezen mijn kinderen en kleinkinderen dat dan later weer… ‘Herinner je dat nog?! Wat was dat een mooie tijd’ 🙂 Kortom: pak pen en papier en schrijf je eigen geschiedenis!

Dagboek voor het gezin

Reacties
  • Priscilla zei

    Wat leuk zo’n gezinsdagboek! Een heel goed idee. Ik heb wel notitieboekjes voor mijn kinderen waarin ik af en toe een stuk schrijf over hoe het nu met ze gaat. Hopelijk vinden ze dat later leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen