Waar ben je naar opzoek?

Samen met de kinderen bramen plukken in het wild

1 minuut lezen Esmee

Ik weet nog heel goed dat ik vroeger tijdens onze vakantie aan zee mensen zag zoeken in de duinen. Eenmaal wat ouder wist ik dat ze op zoek waren naar bramen. Heerlijk zoet waren ze! Nu heb ik het ook ontdekt met mijn kinderen: bramen plukken!

bramen plukken - wildplukken

Op zoek naar bramenstruiken

Sinds een paar jaar heb ik de traditie met mijn dochter om tijdens de hoogzomer of aan het einde hiervan ook die heerlijke wilde vruchtjes te gaan zoeken. Nu hebben we het geluk aan de rand van een heel groot park te wonen, maar ook aan de rand van bossen of in duinen kun je bramenstruiken vinden. Het is een sport op zich om deze te vinden en bramen te plukken in het wild. Trots dat je kind is als ze haar bakje vol heeft…

bramen plukken - wildplukken - bramen eten

Bramentaart bakken

Eenmaal thuis snoepen we al van de gewassen bramen en vervolgens heb ik een recept van een eigen gemaakte appeltaart erbij gepakt waarin ik de appels simpelweg vervang door de zelf geplukte bramen. Mijn dochter helpt me graag, maar ook mijn zoon doet goed mee! Met hun minideegroller rollen ze het deeg uit voor de taart. Je hebt er niet veel voor nodig en het is erg leuk om te doen!

20150816_134928 taart bakken bramen ingredienten 20150816_165051 bramentaart bakken - taart bakken - bramen plukken

Zelfgemaakte potjes jam als cadeau

Ook de jam staat op het vuur te pruttelen. Hetzelfde gewicht van de bramen in suiker toevoegen, citroensap erbij en na een kwartier kun je aan de slag. De hete jam in de uitgekookte glazen potjes schenken, dop erop en laten afkoelen. Nu is het door het afkoelen vacuüm gezogen en lang houdbaar. Tegenwoordig zie ik bij een grote woonwinkel hele leuke potjes met lintjes en kaartjes om dit bijvoorbeeld cadeau te geven aan iemand. Hier ga ik de volgende keer mee aan de slag, want binnenkort ga ik mijn appels uit de tuin oogsten.. Succes allemaal!

Reacties
  • Elisabeth zei

    Leuk! Ik zag bij Akward-Duckling vorige week de wildplukwijzer app en website. Heb meteen gekeken of er iets te halen viel bij ons in de buurt, en er stonden kornoeljes op. Geen idee wat dat zijn, maar ik heb ze gevonden en er een soort gelei/chutney van gemaakt. Was best lekker 🙂 Maar dit ziet er toch beter uit hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen