Waar ben je naar opzoek?

Review Crayola Washimals Safari Set

2 minuten lezen Britt de Waard Britt de Waard
Review Crayola Washimals Safari Set

Het creatieve speelgoed van Crayola; wie kent het niet? Crayola brengt kleur in het leven van je kinderen. En ze denken ook nog eens aan de ouders zodat vlekken makkelijk te verwijderen zijn. Een nieuw product van Crayola zijn de Washimals. Dit zijn verzameldieren die je in kunt kleuren, kunt personaliseren, ermee kan spelen en ze daarna schoon kan wassen en opnieuw kunt beginnen. Eindeloos speelplezier! Of het echt zo leuk is als bij de omschrijving staat? Wij hebben de Crayola Washimals safari set gereviewd! Eens kijken of dit product het Love2BeMama keurmerk kan krijgen… Lees de onze review Crayola Washimals Safari set.

Review Crayola Washimals Safari Set

Mijn kinderen hebben soms nogal vreemde neigingen, zoals dingen inkleuren wat niet helemaal de bedoeling is. Begrijp me niet verkeerd, ik promoot hun creativiteit maar dat hoeft van mij niet perse op muren, tafels, kasten of poppen. Toen ik de Crayola Washimals zag was ik enthousiast en angstig tegelijk. Gaan ze snappen dat alleen deze poppetjes gekleurd mogen worden?

We deden de test…

Middagje vermaak

De kinderen waren al meteen enthousiast bij het arriveren van de verpakking en de diertjes werden mooi verdeeld. Er zitten mooie kleurtjes bij en een douche om de diertjes te wassen, met een borstel. Als het diertje weer schoongemaakt is mag het met de glijbaan weer naar beneden.

Onze creatievelingen hebben zich de hele middag vermaakt met het kleuren, wassen en opnieuw kleuren en wassen van de Washimals. Het is wel belangrijk om de douche geregeld schoon te maken zodat het diertje er nog schoon uitkomt.

Zo goed als schoon

Toen de kinderen klaar waren met kleuren was ik zelf een beetje bang dat ik de diertjes niet meer schoon zou krijgen maar na een grondige spoelbeurt met de warme keukenkraan waren ze op een beetje bruinige gloed na, weer schoon. Dat kon ik niet zeggen over de handjes van de kinderen. Die waren iets moeizamer schoon te krijgen helaas. Wel een tip om hier even goed op te letten!

Tip: gebruik een tafellaken

Al met al een leuke set, die je makkelijk kunt uitbreiden met extra diertjes. Ik was echter blij dat ik een tafellaken had gebruikt want het is wel even wat geknoei met de kleuren en het water maar hey, wat doen kinderen nou nog liever!!  Zeker iets wat ik vaker zal gebruiken.

Tips voor het schoonkrijgen van de Washimals

Nog enkele tips van Crayola om de Washimals schoon te krijgen:

 • Hoe verser de inkt nog is op de Washimal hoe gemakkelijker uw Washimal schoon te maken is.
 • Verse vlekken vereisen meestal een spoeling onder de kraan.
 • Bij intensievere kleuring kan heftiger schrobben onder een kraan vereisen.
 • Washimals die gekleurd zijn en al voor meerdere dragen droog zijn, vereist het om deze 20 minuten onder te dompelen in water.
 • Door te kleuren op vochtige Washimals kan de inkt onder de vezels doorlekken. 
 • Als de vlek vers is, laat dan je huisdier binnen een uur of twee weken om de kleur eruit te krijgen.
 • Als de kleur is opgedroogd laat het huisdier dan een nacht weken.
 • Gebruik van de schrobborstel helpt de inkt van de kleine vezels los te maken.
 • Voor het beste resultaat, scrub je huisdier na het spelen onder stromend water en laat ze eerst opdrogen voordat je ze opbergt.
Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen