Waar ben je naar opzoek?

Reizende mama’s met kindjes: hoe doe je dat toch?

3 minuten lezen tilda Tilda Timmers
Reizende mama’s met kindjes: hoe doe je dat toch?
tips op vakantie met kinderen
Bron beeld: Pixababy

Reizen met een kindje kan op voorhand al heel stressvol zijn. Je bent al dagen aan het voorbereiden met inpakken, lijstjes maken, etc. Het is voor de gemiddelde moeder vrij stresvol denk ik. Ook voor een doorgewinterde reizger als ik. Ik neem namelijk altijd veel te veel mee. Manlief pakt dan mijn koffer om hem te wegen, slaakt een oerkreet bij het optillen van mijn koffer, die toch ietwat aan de zware kant blijkt te zijn. Vervolgens gaat hij met dat ding op de weegschaal staan en begint hij heul hard te lachen. Omdat hij standaard zes kilo te zwaar is. Ik barst dan ook in lachen uit en haal steevast overtollige bagage (lees: kleding) uit mijn koffer. Het is een soort running gag geworden door de jaren heen.

> Lees ook: 15 tips voor vliegen met kinderen

Tips van een ervaringsdeskundige

Hoe voorkom je nou dat je kilo’s teveel meeneemt op vakantie? Mijn devies is: je pakt voor drie maanden net zoveel in als voor twee maanden. Dus: maak setjes kleding. Kijk wat bij elkaar past, ook qua schoenen, accessoires, etc. Vervolgens stop je daar een huidskleurige, een zwarte en een leuke gekleurde b.h. in (liefst daarvan een die ook strapless kan), wat ondergoed (waaronder een huidkleurige string voor onder een lichte jurk of broek). Koop lege flesjes, waar je je shampoo, doouchegel, bodylotion etc, in giet. Deze zijn vaak groter dan de mini’s die je bij de drogist koopt en een stuk voordeliger omdat je die grote fles bij thuiskomst gebruikt. De flesjes neem je weer mee naar huis, spoel je om en bewaar je voor je volgende trip. Kijk dan wat je koffer weegt en of je nog een extra boek, handtas, reisfohn, etc bij kan stoppen en weeg je koffer dan opnieuw. In je handbagage stop je je Ipod, Ipad, lader en tijdschrift (en). Die heb je vaak na zo’n vlucht al uit, dus die kan je dan in het vliegtuig weggeven of achterlaten. Dat scheelt weer sjouwen.

Handbagage it is

Je handbagage is een lifesaver voor de terugreis. Vaak koop je op vakantie nog wel het een en ander. Als je dan op de terugweg ruimte nodig hebt voor je aankopen, kan je hemdjes, jurkjes, etc oprollen en in je handbagage stoppen en je aankopen in je koffer stoppen. Dat scheelt ook weer kilo’s.

En dan… de kinderen!

Inpakken voor je kindje is weer een heel ander verhaal. Want onder de twee jaar koop je geen officieel ticket, dus mogen ze oficieel ook geen twintig kilo meenemen. Vaak is dat maar twaalf kilo en als je een buggy meeneemt, is die twaalf kilo zo goed als gebruikt. Als je dan ook nog een gote koffer a twintig kilo bij je hebt voor je kleintje, moet je fors bijbetalen. Vraag daarom van te voren altijd even goed na bij de vliegmaatschappij, wat je mee mag nemen voor je keintje. Ook als ze ouder zijn dan twee jaar. Dan mogen ze vaak gewoon een eigen koffer mee, maar tel daar die buggy niet standaard bij op. Ik maak voor mijn kleintje ook altijd setjes en pak standaard drie setjes reserve kleding in mijn handtas in. Je zal net zien dat er aan boord mega gespuugd of gepoept wordt, zo onhandig als je dan geen schone kleding mee hebt. Ook voor de baby’s mag je een handtas meenemen, dus stop die vol met haar lievelingsspeelgoed, eten en drinken, en kleertjes. Klaar ben je! Hele fijne vakantie gewenst!

> Ken je de SkyBaby al? Ideaal als je gaat vliegen met een baby of dreumes.

Tilda Timmers

Tilda Timmer is therapeut en ervaringsdeskundige voor moeders en vaders zonder roze wolk. Ze heeft twee boeken geschreven: ‘Toen kreeg ik weer lucht’ & ‘This Is Post Partum’.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Alleenstaande moeder fulltime werken tips

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 5 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 5 maanden geleden
  • 4 minuten lezen