Waar ben je naar opzoek?

10 situaties waarin kinderen zich als kleine ‘eikeltjes’ gedragen (en mama het SPAANS benauwd krijgt)

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10 situaties waarin kinderen zich als kleine ‘eikeltjes’ gedragen (en mama het SPAANS benauwd krijgt)
10 situaties waarin kinderen zich misdragen
Bron beeld: Stockfresh

Kinderen zijn leuk, lief, schattig en hartstikke gezellig! Althans: het grootste deel van de tijd. Soms veranderen ze spontaan in kleine tirannetjes en dit vaak zonder echt goede reden.

> Lees ook: 10x help, ik heb een peuter!

Nu. Even. NIET!

Het is aan de andere kant ook bijna altijd zo, dat deze exorcist-momenten, zich dikwijls voordoen wanneer je dit absoluut even niet kan hebben. Opdat je jezelf zo ongemakkelijk mogelijk mag voelen tijdens een slechte bui van het lieve druifje. Wat dat betreft zijn kinderen net honden. Ze ruiken je angst en besluiten om zich op dat moment (letterlijk) vast te bijten. Het liefste in je been, want zo kan je ook niet wegrennen om ze in hun volle glorie achter te laten. In ieder geval tot de storm is overgewaaid.

> Lees ook: Lieve kinderen, mama wil maar één ding. MAMA WIL SLAPEN!

Dat doen die van mij écht niet hoor…

Maar welke momenten kan je beter een zorgen voor een lolly om de boel zoet te houden (of voor iemand die ervaring heeft met het uitdrijven van demonen)? Oftewel; wanneer gedragen kinderen zich als kleine eikeltjes? Nou zie hieronder…

1. Wanneer je aan het telefoneren bent

En dan vooral tijdens de belangrijke gesprekken. Met een zakenrelatie bijvoorbeeld, of precies op het moment dat je tegen je schoonmoeder aan het opscheppen bent over jouw perfect werkende opvoedingsmethode.

> Lees ook: De 10 geboden voor schoonmoeders

2. In de supermarkt

Inkoppertje! Wellicht is het een idee om een bak met oordopjes klaar te zetten bij de ingang van de winkel? Zo kan iedereen in alle rust zijn boodschappen blijven doen (en hoeft mama zich nergens voor te generen, ook fijn)!

3. In de wachtkamer bij de dokter

Alle kinderen spelen zoetjes in het daarvoor gecreëerde speelhoekje. Maar die van jou besluit uitgerekend op dat moment dat autootjes kleine vliegtuigjes zijn (en die moeten vliegen, duh) en heeft binnen twee seconden zijn ‘nieuwe’ speelmaatje aan het huilen gekregen.

En dan zit je daar nog zeker een half uur. Gezellig met zijn allen. Te hopen dat de dokter je snel naar binnen roept en je het door jouw kind veroorzaakte slagveld zo snel mogelijk achter je kan laten.

4. Op visite

En dan vooral die ene vriendin die haar hele huis vol heeft staan met duur, zeldzaam porselein en andere antieke zeer dure freubeltjes.

Gelukkig bestaat er zoiets als een WA-verzekering. Pfieuw…

5. Op school

Zodat je (lekker cliché) tegen de docent kan zeggen: “Dat doet hij/ zij nou echt noohoooooit!” Iets wat niet eens gelogen is, maar desondanks zie je ze denken: Daar heb je er nog zo één. Wéér zo’n ouder. Zucht!

6. Tijdens een playdate

Echt, normaal gesproken speelde Henk en Pietje zo gezellig samen. Althans; totdat je voor het eerst met Pietje en zijn mama naar de openbare speeltuin ging. Vanaf dat moment was Pietje ineens niet te pruimen en ben jij –raar genoeg- nooit meer uitgenodigd voor een kopje koffie na schooltijd.

7. Tijdens het eten

Te zout, te zuur, te gezond. Eigenlijk is er weinig wat je goed kan doen als moeder zijnde tijdens het avondeten.

Ja, een bak met roomijs tevoorschijn toveren, maar dat gaat dus niet gebeuren en dit is reden genoeg voor de kleine druif om eens met volle power psychopathisch te worden. Dol!

8. In het restaurant

Lees puntje zeven, maar dan maal vier. Want in het openbaar is ‘eikelig’ gedrag zoveel leuker.

9. Op het consultatiebureau

Jup… op de plek waar je kind en jouw kwaliteiten als moeder goed onder de loep worden genomen. De perfecte plek dus om te laten zien dat hij, of zij, echt niet altijd het lieve, beleefde engeltje is zoals je ze graag wilt zien.

10. Als het bedtijd is

En dan vooral als ze met de liefste glimlach ooit vragen of je voor de tachtigste keer een kusje wilt komen geven. En je blijft ook maar elke keer weer komen, want tsja… zo eikelig is dat eigenlijk dan weer niet.

> Lees ook: Dit denkt een peuter die niet kan slapen

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen