Waar ben je naar opzoek?

De R is in de maand, en de mannengriep is terug!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
De R is in de maand, en de mannengriep is terug!

Met de R in de maand kan je de klok erop gelijk zetten. Het seizoen van de verkoudheden, buikvirussen en andere griepachtige beestjes is weer begonnen. Met een kind op de basisschool, kan je er eigenlijk donder op zeggen dat er binnen no-time allerhande griepjes, je gezin zullen komen vergezellen. De zwaarste van allemaal? De echte, onvervalste mannengriep!

Een mama-griep

Als moeder weten we als geen ander hoe ongemakkelijk het kan zijn als je ziek wordt. Tenslotte draait een huishouden met kinderen door. De kinderen zelf gaan ook ondanks alles met 180 kilometer per uur er door heen. Zou moeders absoluut niet functioneren; dan zullen deze kleine engeltjes een grotere schade achterlaten dan een krachtige tornado. Dus wat doen we?

Lees ook: Protest: ‘Wij willen ook verzorgd worden!!’

We jassen er twee paracetamolletjes in, en ongeacht of we tegen de schijndood aanzitten; we moeten door. Al is het maar om te voorkomen dat Pietje besluit om een tosti klaar te maken in de magnetron, met het boterham-mes nog tussen de bammetjes in. De rest van de dag zijn we zo actief mogelijk bezig met ons beter te voelen. We nemen een kopje slappe thee, overeten eventuele misselijkheid met beschuit en in het geval van een fikse verkoudheid, zijn we waarschijnlijk druk bezig met het oplopen van een overdosis aan neusspray, hoestdrank en keelpastilles. Dit noem je een mama-griep en ik geef toe: dit is niet voor de poes.

Maar dan heb je de mannengriep. De griep der griepjes, the Godfather onder de virussen, de Donald Trump onder de ongemakken. Het is griep waarbij niet alleen de man, maar het hele gezin zal mee moeten genieten met het – kennelijk ondraagbare – leed wat het met zich meebrengt. Elk symptoom wordt zwaar uitvergroot. Zeker tot op het punt dat het minstens lijkt dat de man in kwestie op sterven na dood is.

Toediening per trechter

Bij een mannengriep moet hij smeken of iemand alsjeblieft een glaasje sinaasappelsap voor hem in wilt schenken. Of misschien toch even een aai over de bol zal willen geven en met een beetje pech eindigt hij ook nog eens met een thermometer in zijn hol. Maar dit is uit liefde. Echt waar! Een mannengriep vereist complete bedrust. Dit het liefste onder het genot van Netflix en een kopje kippenbouillon.
Vergeet ook niet dat paracetamol enkel voor de zwakkelingen is, dus er bestaat echt geen andere optie dan deze te weigeren. Hij moet vervolgens met veel drama nog even extra benadrukken dat hij zich zo rot voelt, maar dat hij in ieder geval de ballen heeft om elke vorm van mogelijke verlichting met veel bravoure te kunnen weerstaan. Toediening zal per trechter moeten gebeuren en dan nog liever niet.

Lees ook: Moeders ervaren meer stress dan vaders. Duhu!

Zonder papa

Bij een mannengriep zal het gezin het even zonder papa moeten stellen. In ieder geval tot hij volledig is hersteld. Dan nog lijken bepaalde, normale dagelijkse handelingen veel te zwaar. Zoals de vuilniszakken buitenzetten, of een luier verschonen.

En het zwaarste van dit alles? Hij dient zijn drama vol te houden. Zeker tot op het punt dat zijn vrouw met een kussen in haar handen de slaapkamer komt binnengeslopen. In dat geval heb ik maar één advies: Het is voor de hoogste tijd om twee paracetamol te nemen en als de wiedeweerga bed uit te komen. Anders heeft hij echt iets waar hij echt dramatisch over kan doen!

Bron beeld: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen