Waar ben je naar opzoek?

Pas op met haren in sokjes van je baby

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Pas op met haren in sokjes van je baby

Er gaat een foto rond op internet wat een waarschuwing is voor elke ouder. Niet om paniek te zaaien maar wel iets om rekening mee te houden. Het is altijd goed om dit te weten. Ik wist het namelijk niet! Een klein meisje verloor namelijk bijna haar teen door een haar… Het zogenaamde haartourniquetsyndroom.

Afgeknelde teen

Scott Walker uit Kansas had een onrustige dochter. Zijn dochtertje Molly was al een tijdje aan het jengelen. En dat terwijl ze normaal een rustige baby is. Op een gegeven moment begon ze steeds harder te huilen en was ze ontroostbaar. Zijn oplettende vrouw Jessica zag dat Molly oververhit raakte en ze trokken haar sokken uit. En daar was de boosdoener: er zat een haar rondom de teen van Molly. Deze was inmiddels zo strak gaan zitten dat hij de bloedtoevoer afknelde. De teen was rood, gezwollen en zeer pijnlijk. Vandaar dat Molly zo onrustig was.

Pas op met haren in sokjes - haartourniquet

Haartourniquetsyndroom

Dit pijnlijke verschijnsel wordt ook wel ‘haartourniquetsyndroom‘ genoemd. Het schijnt vaker voor te komen bij jonge kinderen. Het is pijnlijk, kan infecties veroorzaken en als het helemaal verkeerd gaat kunnen de kinderen hun tenen of vingers verliezen. Een haar kan echt heel strak gaan zitten. Het is belangrijk dat de haar ook op een goede manier verwijderd wordt omdat hij bijna niet te zien is. Bij Molly werd deze verwijderd met een pincet en een vergrootglas. De ouders hebben de foto op Facebook gezet als waarschuwing. Laat dit als waarschuwing zijn voor alle ouders! Goed om extra op te letten.

Bron: Metro.co.uk

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Bridget zei

  Ik zag ergens voorbij komen dat dit zelde voorkomt. Bij mijn zoontje nooit meegemaakt! Mijn dochter is nu amper 12 weken oud en heeft het nu al 4x gehad! Gelukkig zijn we er steeds optijd bij, checken bij elke voeding haar vingers en tenen, ik heb mijn haar continu vast en ze huilt zelf meteen als er iets om haar vinger zit. Maar pffff al 4x een hartverzakking… oh en let op.. ik heb begrepen dat als de haar te lang om de vinger zit (+- 10 min dacht ik) je deze niet zelf mag verwijderen ivm bloedpropjes!

 • Jeske zei

  Wat vreselijk… Dit is dus mijn moeder overkomen bij mijn oudste zus. Daarom was ik altijd panisch met los haar. Begrijp ook nooit al die moeders met losse haren en kleine baby’tjes. Vooral de eerste maanden is haar uitval zo naar. De teen van m’n zus is nog steeds dun en kleiner dan de rest. Dus echt geen bang makerij dit.. Een staart of ‘mombun’ is veel handiger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen