Waar ben je naar opzoek?

Papa is steeds ouder

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Papa is steeds ouder

Dat vrouwen steeds later kinderen krijgen, hebben we wel vaker gehoord. Eerst nog carrière maken, of de juiste man nog niet tegengekomen. Maar uit cijfers van het CBS blijkt nu dat ook mannen pas op hogere leeftijd vader worden. Het aantal vaders dat 40 jaar of ouder is, steeg met bijna twee procent. Dat heeft voor- en nadelen, zo’n ‘oudere’ vader.

Volgens hoogleraar vaderschap Renske Keizer kiezen mannen op latere leeftijd voor kinderen omdat hun situatie dan stabieler is. Als mannen bijvoorbeeld nog geen vast contract hebben, zal hij eerder wachten met kinderen tot er meer zekerheid is. Maar of dat ook een bewuste keuze is, kan Renske niet zeggen. Het kan natuurlijk ook gewoon zo lopen.

Lees ook: Ode aan papa’s

Zo’n stabiele situatie is natuurlijk prettig voor het kind. Als er geen zorgen zijn over de financiële situatie en ook het gezinsleven rustig is, is dat beter voor de ontwikkeling van het kind. Maar dat is niet het enige wat een vader een kind te bieden heeft. Kinderen hebben het stoei-gedrag van een vader nodig, verklaart Renske.

Het stoeien, dat toch vooral de vaders doen, is goed voor de sociale emotionele ontwikkeling van kinderen. Oudere vaders zijn misschien minder actief, en zullen daardoor minder stoeien. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Als een oudere vader gewoon actief en gezond is, kan een oudere man een heel goede vader zijn!

Bron: NOS.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen