Waar ben je naar opzoek?

Deze papa houdt zijn kind aan een lijn en schaamt zich daar niet voor

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Deze papa houdt zijn kind aan een lijn en schaamt zich daar niet voor

Het is een ietwat omstreden maatregel: je kind aan een lijn houden, zodat het niet wegloopt. Je moet er zelf misschien niet aan denken. Maar deze papa doet het wel, en legt op Facebook uit waarom.

Want Clint Edwards is de trotse vader van een ‘wild kind’. Dat type kind dat geen moment stil zit en gedreven door nieuwsgierigheid zich steeds in allerlei (gevaarlijke) situaties bevindt. Om dat te voorkomen, en voor zijn eigen rust, houdt hij haar dus aan een lijntje.

Lees ook: Kutmoeder

Blikken

“Het lastige met wilde kinderen is,” schrijft Clint op Facebook, “is dat je gedoemd bent als je het niet doet en als je het wel doet. Want het feit is, dat als ik Aspen niet aan een lijn had in pretparken, dierentuinen en op boerenmarkten, ze het kind zou zijn dat omgeroepen zou worden via de intercom.” De lijn heeft zijn kleine al eens gered van een drukke weg en heeft al eens voorkomen dat ze haar hand in de ijsmachine stopt.

“Want ik kan, hoe graag ik ook zou willen, haar niet laten stoppen met bewegen. Haar nieuwsgierigheid is eindeloos en ook al doet ze maar kleine stappen, ze is sneller dan een Olympisch atleet.”

En dat levert Clint de nodige blikken op. Ook de reacties op zijn Facebookposts van ‘perfecte moeders’ zijn hem niet vreemd. Maar tegen mensen zegt hij dit: “Ik houd dit kind veilig zonder dat ik er zelf gek wordt, en dat is het 100% waard.” 

Bron: Facebook

Bron hoofdbeeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen