Waar ben je naar opzoek?

Ophef over nieuwste Albert Heijn spaaractie

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ophef over nieuwste Albert Heijn spaaractie

Albert Heijn heeft altijd leuke spaaracties. Deze decembermaand hebben ze een spaaractie met plastic winterhuisjes. Een super leuke spaaractie zal je denken maar toch is deze Albert Heijn spaaractie in opspraak gekomen. Het is namelijk zo dat de winterhuisjes deels gemaakt zijn van plastic en daar zijn milieuorganisaties niet zo blij mee.

Plastic spaaractie

Wanneer de discussies oplaaien over onze toekomst en hoe wij omgaan met het milieu, komt Albert Heijn met deze ‘plastic’ spaaractie. Hadden ze juist nu, niet kunnen kiezen voor een duurzamere spaaractie?

De Plastic Soup Foundation, een organisatie tegen milieuvervuiling, vindt het onbegrijpelijk dat Albert Heijn nog meer plastic de wereld in brengt. De Plastic Soep Foundation roept supermarkten dan ook op om te stoppen met plastic spaaracties. Liever doe je een spaaractie met herbruikbare en duurzamere producten.

Lees ook: De 11 leukste kant-en-klare Adventkalenders (om met Sinterklaas al te geven)

KerstKerst

Valt allemaal wel mee…

Albert Heijn ziet het probleem niet zo. Op Twitter posten ze een bericht waarin ze laten weten dat de huisjes van recyclebaar plastic zijn en ze ze volgend jaar weer kan gebruiken. Gooi ze dus niet weg maar berg ze op met de kerstspullen en haal ze volgend jaar weer tevoorschijn.

Ondanks dit bericht van Albert Heijn is de Plastic Soup Foundation niet overtuigd. In de praktijk komt het er namelijk op neer dat deze huisjes toch bij het afval belanden en mensen ze niet gaan hergebruiken.

Wat vind jij van deze Albert Heijn spaaractie? Ik vind ze leuk en ga ze zeker bewaren voor volgend jaar! Al snap ik de ophef ook wel… Het is ook maar net hoe je er zelf mee omgaat denk ik?

Bron: RTL Nieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Marieke zei

  Pff sorry maar wat een gezeur weer.

  De enige ophef die ik me kan bedenken is dat de actie zo kort is hahaha maar ook daar maak ik me eigenlijk geen ophef over… we krijgen wat we krijgen… en wie weet kunnen we na de actie de laatste huisjes etc nog wel ergens bemachtigen.. ik heb de bewaarbox gekregen en bewaar ze zeker tot volgend jaar. Wij vinden het erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen