Waar ben je naar opzoek?

Eén op de zes koppels sekst niet tijdens zwangerschap

1 minuut lezen Marian Alons
Eén op de zes koppels sekst niet tijdens zwangerschap

Veel vrouwen ervaren tijdens hun zwangerschap veel kwaaltjes waarvan je niet bepaald in the mood raakt om van bil te gaan met je partner. Ochtendmisselijkheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen… Niet echt sfeerverhogend. Toch blijkt uit nieuw Brits onderzoek dat ‘maar’ 1 op de 6 stellen helemaal geen seks heeft gedurende de 9 maanden.

Channel Mum deed onderzoek onder 2000 ouders. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom mannen en vrouwen minder geslachtsgemeenschap hebben tijdens een zwangerschap. Sommige stellen zijn bang dat het niet goed is voor het ongeboren kindje, anderen vinden het niet ‘fijn’ voelen en andere moeders vinden zichzelf niet meer aantrekkelijk.

Lees ook: 8 redenen waarom seks tijdens de zwangerschap geweldig is

Meer dan tachtig procent van de (aanstaande) vrouwen gaf aan dat ze zich maar ‘een korte periode’ aantrekkelijk vonden. Vaak kwam dit door de zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, vermoeidheid en dikke enkels.

De mannen

Overigens denken de mannen daar vaak anders over. Maar liefst 65% van de ondervraagde  papa’s vonden hun vrouw ‘mooier dan ooit’ tijdens de zwangerschap. De grotere borsten en curves kunnen de mannen wel waarderen.

Onderzoeker Siobhan Freegard: “Het is een controversieel onderwerp. Veel vrouwen voelen zich niet lekker in hun zwangere lichaam. Ze zijn dan ook verrast dat hun partners hen mooier vindt, dan ooit tevoren.” Volgens Freegard is het onnodig om je zorgen te maken over de veiligheid van je baby tijdens een vrijpartij (tenzij er een medische reden voor is). Er zijn zelfs vrouwen die meer seksen om de bevalling op te wekken.

Lees ook: Zwangere moeder schrijft openhartige blog over seks tijdens de zwangerschap

Onderzoeker Freegard adviseert: “Wat je ook beslist, wel of geen seks, heb het erover met je partner. Zo voel je je niet teleurgesteld. Je relatie stopt niet als jullie een tijdje geen seks hebben. Er zijn veel manieren om nog gezellige dingen samen te doen. Blijf elkaar wel aandacht geven.”

Bron: ChanningMum.com – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen