Waar ben je naar opzoek?

Op wintersport met een 4-jarige

3 minuten lezen Inge van der Sluis
Op wintersport met een 4-jarige

De voorpret is allang begonnen. De verhalen van het geweldige pension waar we gaan logeren, filmpjes kijken, die mijn broer eerder maakte, van het gebied waar we naar toe gaan met z’n allen en alle programma’s op televisie bekeken die met skiën te maken hebben. Allemaal super leuk en we hebben er ook enorm veel zin in maar nu het dichterbij komt begint de vakantiestress toch wel een beetje te komen.

De vakantie is vorig jaar al geboekt. Mijn ouders kijken er al lang naar uit om met z’n allen op wintersport te gaan naar het gebied waar zij al enkele jaren met mijn broer en schoonzus naar toe gaan. En omdat ze dit jaar 40 jaar getrouwd waren nemen ze nu ons hele gezin mee die kant op. We hoeven dan ook helemaal niks te regelen voor het verblijf daar.

Maar wat moet er allemaal mee? Al maanden zijn we ermee bezig. Skipakje uitgezocht voor onze zoon, een helm, skisokken, skipullies en goede handschoenen. Meer heb je toch niet nodig? Of moeten we toch ook maar voor de zekerheid ook nog thermo ondergoed kopen voor als het erg koud is? En voor mijzelf? Kan dat pak nog wel van 15 jaar geleden? Wat kost het allemaal wel niet om alles nieuw te kopen? Nee dan maar een beetje retro de pistes af en kijken hoe het bevalt. Kan ik altijd volgend jaar of na het skiseizoen kijken naar wat nieuws.

Lees ook: Winterpret of zomerzon?

Ikzelf heb al wel eerder geskied, al is dat toch wel 15 jaar geleden, mijn man gaat niet skiën en voor onze zoon wordt het de eerste keer. Dus laatst toch maar even naar een indoor skibaan om het zelf weer eens te proberen en om onze zoon een beetje een beeld te geven van wat hem te wachten staat. Hij vond het geweldig! Al heeft hij maar een uurtje op de ski’s gestaan en was het hellinkje maar een paar meter lang en absoluut niet hoog, voor zijn gevoel kon hij het al fantastisch. Als het aan hem lag was hij meteen de grote helling op gegaan want hij kon toch al heel goed skiën. Het was echt super om hem zo te zien genieten. Een ook mijn man, die zo zijn twijfels had of hij zich daar niet zou vervelen, vond het geweldig om zijn zoon zo te zien stralen.

Maar het zelfvertrouwen dat mijn zoon had die middag was voor mij ver te zoeken. Vooraf dacht ik nog dat je skiën niet zomaar zou verleren. Het was toch immers net zo iets als fietsen en schaatsen? Als je dat eenmaal kon verleerde je dat toch niet? Nou dat was dus mooi niet zo. Wat stond ik onzeker op die lange latten. Hoe moest je ook alweer draaien en je evenwicht verplaatsen? Met wat tips van mijn broer kwam ik heel en zonder vallen naar beneden maar zeker voelde ik mij absoluut niet. Dus na een middagje heel voorzichtig oefenen toch maar besloten daar weer op les te gaan. Dat moeten we daar maar regelen net als de lessen bij een skischooltje voor onze zoon.

Lees ook: Een autovakantie met kinderen is helemaal niet vreselijk

En dan de reis. Onze zoon is niet gewend om zo lang in de auto te zitten. Langer dan drie uur aan één stuk heeft hij nog nooit in de auto gezeten. Hoe gaan we hem vermaken? Of kan hij zichzelf een beetje vermaken? Van een vriendin kregen we een oud schermpje waar dvd’s in kunnen. Maar wij hebben geen dvd-speler meer in huis dus ook geen dvd’s. Zo begon er weer een zoektocht want voor een weekje nog meer aanschaffen was toch ook niet de bedoeling. Gelukkig waren er veel mensen om ons heen die nog wel wat in de kast hadden liggen en heeft hij zich er de eerste keer dat we het schermpje uitprobeerden enorm mee vermaakt. Samen met de autobingo, die ik van internet geplukt heb, boekjes en gewoon lekker uit het raam kijken moet het vast goed komen.

Op het logeerbed ligt het meeste klaar wat er mee moet. Deze week de laatste wasjes draaien met kleding die toch ook nog mee moet en dan kunnen de tassen gepakt worden.

Dit alles voor een weekje wintersport. Het moet toch echt wel een fantastische vakantie worden met zo veel voorbereiding!

Bron beeld: Pixabay

Reacties
 • Yvonne zei

  Mooi geschreven!! Erg leuk en hele fijne vakantie met elkaar, moet goedkomen

 • Jan Soer zei

  Mooi verhaal Inge!
  We gaan het beleven.

 • Marijke zei

  Past alles nog wel in 1 auto Inge?

  zo dapper als ik vroeger in alle enge attracties stapte, dat doe ik echt niet meer.
  Tja Inge… ook jij wordt ouder Je bent je meer bewust van je angsten.
  Heel veel plezier volgende week en kom maar heel huids weer thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen