Waar ben je naar opzoek?

Ongeboren babytje redt zichzelf en zijn moeder

1 minuut lezen Marian Alons
Ongeboren babytje redt zichzelf en zijn moeder

Een 31-jarige Franse vrouw is haar baby voor eeuwig dankbaar, want hij redde haar leven en dat van zichzelf! Haar baarmoeder was gescheurd, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit: de baby ging met z’n rug voor het gat. De gynaecoloog in het ziekenhuis van Lille: “Deze baby is een echte held!” 

De moeder was 36 weken zwanger en kwam het ziekenhuis in omdat ze erg veel buikpijn had. De pijnstilling werkte niet en toen is er besloten om een scan te maken. Daaruit bleek dat er een scheur in de baarmoeder zat. Artsen besloten: er moest een spoedkeizersnede plaatsvinden.

De baarmoeder had een scheur van ongeveer 10 centimeter. Op de foto kun je zien dat de baby in de buik met z’n ruggetje tegen het gat van de scheur aanligt. Zo kon er geen vruchtwater uit de baarmoeder en kon de scheur ook niet groter worden.

Lees ook: Help! Ik heb een baarmoederverzakking…

Uiteindelijk kwam het jongetje gezond en wel ter wereld. Wel had het kindje een grote zwelling op z’n rug, maar die verdween na een paar uur weer. Ook de kersverse mama maakt het goed.

Als de vrouw een eerdere keizersnede heeft gehad, is de kans groter dat de baarmoeder scheurt. Meestal doet geeft het litteken al zo’n pijn dat er vaak al tot een keizersnede wordt overgegaan, voordat de baarmoeder daadwerkelijk scheurt.

Het gevaar

Zo’n baarmoederscheur kan erg gevaarlijk zijn. De baby kan buiten de baarmoeder terechtkomen me vruchtwater en al. Dan belandt de foetus dus tussen de darmen. Daar kan het kindje niet overleven. Tegelijkertijd kan de vrouw hierdoor veel bloed verliezen. Dit is een reden waarom er aan een vrouw die al eerder een keizersnede heeft gehad, vaak wordt geadviseerd om bij volgende bevallingen in het ziekenhuis te bevallen.

 

Bron: Realitesbiomedicales.fr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen