Waar ben je naar opzoek?

Nu is er wetenschappelijk bewijs: een hond is goed voor kinderen!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Nu is er wetenschappelijk bewijs: een hond is goed voor kinderen!

Het werd al lang gezegd: een hond zou goed zijn voor een kind. Wetenschappelijk gezien was dat alleen nog nooit aangetoond. Tot nu! Wetenschappers zijn erachter gekomen dat een hond stress kan verminderen bij kinderen.

Honderd gezinnen met kinderen tussen de zeven en twaalf jaar en een hond werden onderzocht voor dit onderzoek. De kinderen moesten voor de test een spreekbeurt geven in het openbaar en een rekensom maken. Dingen dus, waar kinderen gestresst van maken.

Lees ook: Jullie kinderen en huisdieren!

De kinderen werden verdeeld in drie groepen. Een groep moest de opdrachten alleen uitvoeren, een andere groep met hun ouders erbij en de laatste groep mocht de opdrachten doen met hun hond in de buurt. Hun stressniveau werd gemeten aan de hand van speeksel, waarin de hoeveelheid cortisol, het stresshormoon, werd gemeten.

Roepen en knuffelen

De kinderen die hun hond in de buurt hadden, hadden dus het minst last van stress. Het verschil met kinderen die hun ouders erbij hadden of alleen waren was zelfs groot! Maar ook in de groep die hun hond bij zich hadden, zaten nog verschillen. Kinderen die hun hond bij zich roepen en deze toen knuffelden, hadden minder stresshormoon dan kinderen die hun hond alleen om zich heen hadden.

Er is nu dus eindelijk wetenschappelijk bewijs voor wat we eigenlijk al heel lang wisten!

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen