Waar ben je naar opzoek?

Nooit meer pakjes drinken voor je kind!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Nooit meer pakjes drinken voor je kind!

Pakjes drinken voor je kind, wie geeft ze niet af en toe of met regelmaat een pakje drinken? Ik vind ze erg handig om mee te nemen naar het zwembad en heel af en toe krijgen ze een pakje drinken mee naar school. Op ‘bijzondere’ dagen. Verder altijd een beker met wat ranja. Maar Foodwatch komt met een bericht naar buiten waar ik toch wel even bij na ga denken. Ze hebben 194 pakjes drinken onderzocht en de resultaten vind ik best schokkend.

We kunnen nu allemaal meteen gaan roepen: “Wie is daar niet groot mee geworden?” Dat is waar maar in de jaren 60 wisten we ook niet dat roken super slecht en zelfs dodelijk was. Dus waarom niet kritisch zijn naar pakjes drinken?

Suikerbommetjes

In pakjes drinken zit gemiddeld zo’n zestien gram suiker. Dat staat gelijk aan vier suikerklontjes en dat zijn bijna net zoveel suikerklontjes als in je cola. Thee met zoveel suikerklontjes is toch ook niet te zuipen? En ja… kinderen kunnen daar dus dik van worden en ziektes als diabetes en hartziekten van krijgen. Foodwatch neemt alles grondig onder de loep en wil ons Nederlanders daarvoor waarschuwen. Helemaal niet verkeerd vind ik!

Yoghurtdrankjes en pakjes drinken zijn dus NIET gezond. Ondanks dat de verpakking soms wat anders zegt. Met het drinken van zo’n pakje drinken krijg je tientallen suikerklontjes binnen. Lijkt mij niet zo gezond om dit tijdens je schoollunch te nuttigen…

Ingrijpen

Foodwatch wil dat minister Edith Schippers van Volksgezondheid ingrijpt. Maar zolang het gezonde eten nog altijd duurder is dan het ongezonde eten denk ik dat er weinig veranderd. Het wordt simpelweg niet gestimuleerd om gezond te eten want aan al die suikers verdienen ze juist geld.

Overigens vind ik het ook slecht dat er scholen zijn die zichzelf een ‘gezonde school’ noemen maar vervolgens wel hagelslag, yogi en andere zoetigheden aan de kinderen voorschotelen. Maar de kinderen moeten wel verplicht trakteren op fruit…

Schermafbeelding 2016-02-04 om 21.23.21

Bron: Onderzoek Foodwatch

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Janneke zei

  Je hebt helemaal gelijk Linda! Lekker een flesje water voortaan mee naar het zwembad. Als ze niet anders gewend zijn, dan missen ze het ook niet.

 • Benedicte zei

  Weinig veranderT. Enkel een D op het einde indien het een voltooid deelwoord is. (Eerste alinea onder ‘ingrijpen’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen