Waar ben je naar opzoek?

Nicolette bedacht de luizenkap + WINACTIE! 

3 minuten lezen Marian Alons
Nicolette bedacht de luizenkap + WINACTIE! 

Luizen doden op een mens- en natuurvriendelijke manier, dat was wat Nicolette Mak wilde. Ze begon met experimenteren. Eerst op haar kinderen en later in een wetenschappelijkere omgeving. Na veel geploeter was er een geweldig resultaat: De Luizenkap.

Er moet toch een goedkopere oplossing en een natuurlijke manier om luizen te doden?‘, dacht Nicolette (44) toen haar kinderen voor de zoveelste keer met hoofdluis van school kwamen. Ze puzzelde net zolang totdat ze het had gevonden. Haar keuken werd haar terrein om te experimenteren. Na veel ontwerptekeningen en overleg met hogescholen ontwikkelde ze De Luizenkap.

Testperiode

Het idee is uit pure irritatie ontstaan. Voor de zoveelste keer hadden m’n
kinderen luizen en moest ik weer duur spul kopen”,
aldus Nicolette. “Ik ging op zoek in m’n keukenkastje naar iets ‘normaals’ waarin ik luizen zou kunnen verdrinken.” Ze kwam uit op een zoutwateroplossing, vissaus, wodka en
olie. Deze vloeistoffen deed ze elk in een eierdopje. Daarbij voegde ze de luizen die ze van het hoofd van haar dochter plukte.

Lees ook: Nuttig: wat luizen ons proberen te vertellen.

Na een half uur vertoonden de luisjes in de zoutoplossing, vissaus en de wodka nog steeds tekenen van leven. Maar in de olie waren ze al na een paar minuten de luizen. “Ik was nog even bang dat de luizen alleen maar bewusteloos zouden waarom. Daarom Iegde ik ze op een keukenpapiertje, maakte er foto’s van, zodat ik kon vergelijken en zien of ze toch niet nog een beetje bewogen. Maar gelukkig waren de muisjes hartstikke dood.”

Ontwerp luizenkap

Nicolette bedacht een manier om de luizen op het hoofd te laten zwemmen in de olie, want alleen zo zouden ze verdrinken. Ze benaderde de Haagse Hogeschool en kwam in contact met studenten die het een interessant project vonden. Een vriend, die 3D-tekenaar is, hielp om alles in 3D-beeld te zetten. Het werd uiteindelijk een soort gekke badmuts met een tuitje eraan. De Luizenkap wordt gemaakt van 100% natuurlijke latex. Zelf heeft Nicolette latexlappen aan elkaar genaaid en uitgetest op haar dochter. Nicolette lachend: “Ik heb m’n dochter echt ‘misbruikt’ wat dat betreft. Mocht ze ooit weer luizen krijgen, dan moet ik €5 per keer betalen dat ik haar hoofd en haar behandel, haha.”

Hoe werkt het?

Bij de ‘oude methode’ moet je, naast het gebruik van dure bestrijdingslotions van de drogist, 14 dagen lang het haar 20 minuten per dag kammen. De Luizenkap zet je op het hoofd van je kind (of jezelf). Je vult hem door het tuitje met 750ml olijf- of zonnebloemolie. En na 10 minuten zijn alle luizen dood! Daarna moet je natuurlijk wel eventjes het haar wassen. Na 9 dagen herhaal je de behandeling voor de luizen die eventueel nog uit de neten(luizeneitjes) zijn gekomen. Daarna ben je echt luisvrij. Fijne bijkomstigheid: je haar wordt superzacht van olijfolie.

Vergeleken met de ‘oude methode’ is De Luizenkap absoluut niet duur! Voor €19,75 krijg je compleet setje: 2 haarnetjes, 1 trechtertje, 1 zakje talkpoeder, 1 opbergzakje, 2 watten en – wel zo handig – een gebruiksaanwijzing. Iedere Luizenkap kan minstens 10 keer worden gebruikt, als je de aanwijzingen goed opvolgt. Je kunt zo dus met 1 kap meerdere gezinsleden behandelen. Ook de olie zou je eventueel na zeven kunnen hergebruiken.

Waarschuwing

Volgens Nicolette beseffen kinderen (en ouders) niet goed hoe snel luizen van hoofd kunnen wisselen. “Selfies zijn hartstikke hip, maar met je hoofden tegen elkaar aan is het supermakkelijk voor de luizen om over te steken!”, waarschuwt Nicolette. “Het is wel belangrijk dat ook ouders en andere gezinsleden zich ontluizen, anders blijf je aan de gang” Daarom is De Luizenkap leverbaar in twee maten, voor jonge kinderen (tot 12 jaar) en voor 12+. 

Winactie

Je leest het goed: je kan De Luizenkap winnen! We geven er maar liefst 3 weg!
Wil jij eindelijke en goede, effectieve, goedkope methode om je kind en jezelf luisvrij te maken? Deel en like dit bericht dan op Facebook! De winnaars ontvangen een berichtje.

Ps. Je mag Love2BeMama ook altijd liken op Instagram en abonnee worden op YouTube.

Meteen kopen? Ga naar www.deluizenkap.nl

Deze blog is gemaakt in samenwerking met De Luizenkap. 

Reacties
 • Claudia Diependaal zei

  Altijd handig om in huis te hebben. Ik heb ook altijd middeltjes staan. Maar dit zou ik graag willen uitproberen!

 • Es' zei

  Maar als je na 9 dagen de methoden moet herhalen voor de uit ei gekomen luizen heeft het volgens mij geen nut want die hebben ondertussen ookal eitjes gelegd dus kan je de methoden blijven herhalen heeft dan niet zoveel zin lijkt mij. En met die troep van de drogist zijn ze gelijk allemaal dood

 • Marian B zei

  Ik ben erg benieuwd! Wij zullen er waarschijnlijk ook niet aan ontkomen nu de oudste naar school gaat. Ben graag goed voorbereid! Doe daarom zeker mee. Geabonneerd op Youtube, gedeeld op G+ en Loved op Bloglovin.

 • Ik zag het bericht nog niet zien staan op Facebook dus heb ik het gedeeld via Facebook, Twitter, Google+ en pinterest. Want als moeder van een tweeling maak ik natuurlijk heel graag kans. Je zou er maar eens twee tegelijk hebben met luizen. Brrrrr de rillingen krijg ik er van hoewel het er blijkbaar gewoon bij hoort maar toch.
  Facebook: Linda Raaijmakers (gedeeld)
  Twitter: lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: lindaenbjorn (volg)
  YouTube: lindaenbjorn (geabonneerd)
  Pinterest: lindavanduren/ (volg en gepind)
  Google+: lindaenbjorn (gedeeld)

  groetjes Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen