Waar ben je naar opzoek?

Mooie haren, een gezonde stralende huid en sterke nagels

1 minuut lezen Sharon
Mooie haren, een gezonde stralende huid en sterke nagels

Welke vrouw wil dit nu niet? Mooie haren, een gezonde stralende huid en sterke nagels. Ik zie wel eens mooie vrouwen voorbij lopen, met die prachtige lange haren, een huid die gezond glanst en denk dan bij mezelf, haar nagels breken vast nooit tot op de vinger af. Misschien denk je dat het genetisch is bepaald of je nagels, huid en haar er goed uitzien of niet, maar dat is (gelukkig) niet waar. Gelukkig, want anders zou je er nooit zelf iets aan kunnen doen. Maar dat kan wel!

Veel mensen verzorgen hun lichaam van buiten uit, met crèmepjes, shampoos, tonics, douchegels, lotions… Maar het belangrijkste voor een gezond uiterlijk, is van binnen gezond zijn! Je hele lichaam wordt gevoed van binnenuit, al je cellen krijgen de dagelijkse porties vitaminen, mineralen en allerlei andere voedingsstoffen aangeleverd, zodat ze mooi en gezond kunnen blijven.

Behalve wanneer je niet genoeg vitaminen en andere voedingsstoffen hebt om aan te leveren. Een vitaminetekort dus! Als je voeding niet optimaal is, kunnen er al snel tekorten ontstaan. Daardoor kan je huid duf en lelijk worden, kunnen je nagels heel slap zijn en je haar dof.

Voeding die voedzaam is voor je lichaam, zijn bijvoorbeeld groente (heel veel groente!), fruit, noten, pitten, zaden, natuurlijke onbewerkte vetten, biologisch vlees, vis en kip. Wat absoluut niet voldoende bijdraagt aan je vitaminetoevoer zijn geraffineerde producten, zoals kant-en-klaar, suiker, witbrood en witmeel, geharde vetten, pakjes en zakjes, voorgesneden en voor sommige mensen het consumeren van melk.

Je kunt dus zelf iets doen! Gezond eten…Van gezonde voeding wordt je dus niet alleen slanker en gelukkiger, maar je wordt er dus ook mooier van! Zoals schrijfster Amber Albarda het ook zegt: Eet jezelf mooi, slank en gelukkig!

© Geschreven door Sharon

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen