Waar ben je naar opzoek?

Moeten meisjes een bikini topje aan?

1 minuut lezen Ik ben Helga
Moeten meisjes een bikini topje aan?

Onlangs had ik een discussie met een vriendin van mij. Zij was van mening dat meisjes, ongeacht de leeftijd, een bikinitopje of een badpak zouden moeten dragen. Als “het” boven maar bedekt is. Ik daarentegen vind dat echt klinkklare onzin. Mijn dochter is vijf en ik laat haar gerust in alleen een zwembroekje gaan. Voor mij is er op die leeftijd namelijk totaal geen verschil tussen een jongen en een meisje. Althans aan de bovenkant dan. En aangezien ik nog nooit een jongen van die leeftijd in een badpak heb gezien, zou ik niet weten waarom mijn dochter dat dan wel zou “moeten”.

Zijn we preuts geworden?

Zijn we niet heel erg aan het vertrutten als we op die leeftijd al preuts gaan worden? Toen ik die leeftijd had, liep half volwassen Nederland topless en was het normaal dat kinderen poedelnaakt rond paradeerde op de stranden. Dat was “normaal” en je hoorde er niemand over. Tegenwoordig moet alles maar bedekt en is naakt bijna een zonde. Ondertussen lopen er genoeg kinderen in outfits waar ik nog jaloers op ben en zijn er zelfs heuse pumps voor kleuters te verkrijgen. Waar ligt de grens? Voor mij is een kleuter op hoge hakken namelijk honderd keer erger dan een meisje in alleen een bikinibroekje of zelfs een blote kont.

Verkeerde bedoelingen

Ik snap dat er altijd mensen zullen zijn met verkeerde bedoelingen, maar serieus, moet ik mijn kind dan van top tot teen gaan bedekken? Waren die mensen er vroeger niet? Al is het nu wel een stuk makkelijker om snel een foto te maken, dat moet ik toegeven. Maar wat is het verschil tussen een jongen en een meisje op die leeftijd? Moet ik haar daarom in een of andere knellende constructie hijsen? Of laat ik haar gewoon lekker in een broekje d’r gang gaan? En uiteraard krijgt ze van mij gewoon een T-shirt of UV- shirt aan als ze heel de dag in de zon aan het spelen is. Maar dat doe ik als bescherming voor de zon, niet omdat het een meisje is. Als ze ouder is komt vanzelf dat moment wel dat ze niet meer wil en dat alles bedekt moet blijven. Tot die tijd zou ik zeggen vrijheid blijheid! Of ben ik dan ouderwets?

Reacties
 • Martin zei

  Ik ben het 100% met je eens. Laat de kinderen toch van de vrijheid genieten en als ze iets extra’s aan willen merk je dat vanzelf. We zijn aan het vertrutten en juist daarmee ga je kinderen seksualiseren.
  Ik vond het heerlijk om als kind bloot op het strand rond te lopen. En niemand gaf daar commentaar op. Hetzelfde geldt voor topless zonnen.

  Het vreemde is dat er zoveel commentaar is op de Islam en bedekkende kleding, maar ondertussen gaan ‘we’ zelf steeds verkrampter om met naakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen