Waar ben je naar opzoek?

15 moeder kind tatoeages met een bijzondere betekenis

5 minuten lezen Marian Alons
15 moeder kind tatoeages met een bijzondere betekenis

Al een poosje terug deden we op Facebook een oproepje. Er zijn namelijk veel vooroordelen over moeders met tatoeages. Hier een overzichtje van moeders met een tattoo met een bijzondere betekenis van hun (soms overleden) kindje.

Lees ook20x Moeders met een tatoeage

1.  Monica

Ik heb de naam, de geboortedatum en de hartslag van mijn kleine dappere minimannetje laten tatoeëren. Hij is twee jaar oud, maar heeft in juni zijn 8e en heel risicovolle open hartoperatie moeten ondergaan. Bij de volgende operatie krijgt hij een nieuwe hartklep. We weten nog niet wanneer die zal zijn. Gelukkig doet hij het nu goed, maar hij heeft zijn hele leven lang operaties nodig. Uit respect voor hem wilde ik juist op die plek een tatoeage, zodat hij zich niet apart voelt met zo’n groot litteken.

2. Barbara

Work in progress! Een eerbetoon aan ons mooie, allermooiste meisje hoog in de hemel op de regenboog.. Sophia   Ze heeft 8 maanden bij ons mogen zijn en deze tattoo is van mij, voor haar.

3. Eeke

Het draakje op mijn rug is onze dochter. Ik heb niks met datum en naam, vandaar onze “kleine draak”. Ik ga nog een tatoeage laten zetten voor m’n tweelingjongens. Die zijn 27 december geboren. Ik ben werkzaam als leidinggevende in een schoenenzaak en daar zijn mijn tatoeages niet te zien. Maar ik show ze altijd graag, want ben er zelf erg trots op!

4. Nusa

Mijn tattoo op mijn onderarm staat voor onze zoon Lennon. Op 30 juli 2015 is onze zoon Lennon geboren en overleden, nadat we het moeilijkste besluit moesten maken wat je als ouders maar kan doen. Deze tattoo met as van hem staat voor mijn man, dochter, zoon en mijzelf symbool voor Lennon in ons leven.

5. Daisy

De laatste CTG voor dat m’n meisje met spoed geboren moest worden via een keizersnee. Op mijn ruggengraat omdat zij mij de kracht gaf. Tijdens de helse zwangerschap, paniek bevalling en zware kraamtijd! En bij elke controle, op het laatst elke dag, dankbaar dat de CTG het bewijs was dat ze er nog was. Al gaf mijn zwangere lijf andere signalen. Inmiddels is ze al twee! 

6. Martine

Ik was altijd vreselijk anti-tattoo, maar toen mijn jongste zoon twee uur na z’n geboorte overleed, liet ik na een maand dit hartje met sterretje zetten op m’n sleutelbeen boven m’n hart. Een moeder kan door zo’n ingrijpende gebeurtenis veranderen. Ik ben er trots op en het geeft me nog altijd troost. Het is dé plek waar mijn kindjes hun hoofdje kunnen laten rusten.

7. Anita

Het was eerst een tattoo met de naam van mijn ex. Ik moest de tribals erover heen laten zetten en heb toen gelijk mijn dochters naam erbij laten zetten. Op mijn beide handen heb ik ‘mother’ en ‘daughter’ laten zetten. En waarom? Gewoon, omdat ik trots op haar ben. Ze is m’n alles!

8. Jane

Na een gezonde zwangerschap is, door een heftige bevalling die heeft geleid tot forse hersenbeschadiging, ons zoontje Liam 9 dagen na de geboorte overleden. Deze tatoeage toont de liefde, ontferming en verbintenis tussen 2 personen. Mama&kind, man&vrouw. Liefde heeft ons door deze tijd geholpen en dat wilde ik graag vastleggen.❤️

9. Sanne

Na een lange en zware bevalling (spoedkeizersnede onder narcose), mochten we eindelijk na een paar dagen naar huis. Totdat ze ineens een ernstige hartafwijking bij ons dochtertje ontdekten. De weken erna hadden we het ene na het andere ziekenhuisbezoek met uiteindelijk opname tot aan haar openhartoperatie toen ze 10 weken was. Na weken herstel konden we pas genieten van een vrolijk, ontspannen en vooral gezond meisje.

Ik kreeg alles alleen niet goed afgesloten voor mezelf en bij het zien van deze tatoeage dacht ik: Dit is voor mij een mooie herinnering aan een zware periode.

10. Gwendolyn

De namen van mijn zonen Simon en Victor toen ze bijna 13 en bijna 9 waren , door henzelf geschreven en met een hartje erbij getekend. Op mijn 39e verjaardag 26 mei 2012 heb ik ze laten zetten.

11. Nicole

Ik heb zelf nooit echt veel met groot opvallende tatoeages gehad. Kleine sierlijke vond ik altijd wel interessant. Er zijn veel mensen die namen en datums etc. van hun kinderen laten tatoeëren. Leuk, maar ik heb altijd gezegd als ik een tattoo zou laten zetten, dan iets speciaals en vooral voor mijzelf. Nou is mijn dochter een enorme knuffelkont. Er kwam in september 2015 een kusjesactie voorbij van Tattoo Liesje uit Schagen en toen wist ik het meteen, haar kus op mijn pols! Als ze dan niet bij mij zou zijn (de relatie met haar vader was net over) dan zou ik altijd wel iets tastbaars van haar bij mij dragen. Met 4 velletjes vol met kusafdrukken ben ik op pad gegaan naar de tattozaak en was de k(l)us zo geklaard. Super blij en trots was en ben ik er nog altijd mee! In het begin schrok ik steeds als ik hem wou laten zien en vergat mijn pols te draaien. Hij is weg dacht ik dan. Nu krijg ik soms na een poos ineens te horen: “hè heb jij een tattoo?” En dan zeg ik: “ja een heel bijzondere!

12. Debbie

Dit is één van mijn 3 tattoos. Ik verloor mijn zoontje Daan 4 maanden na zijn geboorte en omdat ik zo trots ben op hem en trots ben dat ik zijn mama mag zijn, heb ik deze tattoo laten zetten. Mijn mooie babyboy engeltje boven mijn rechterborst. Juist op deze plek lag zijn hoofdje toen hij overleed.

13. Marisa

Ik heb een ambigram van de namen van mijn kinderen Roan en Esmee. Met z’n 3en zijn wij een drie-eenheid. Het is een afsluiting van een nare periode.

14. Hanneke

Ik heb twee tatoeages laten zetten. Een originele mini voetafdruk van mijn veel te vroeg geboren dochter en haar handafdruk, die is gemaakt van een gipsafdruk naar tatoeage.

15. Inge

Ik heb de L van onze Lars op mijn buik. De enige plek waar ik hem levend bij me gevoeld heb. Nooit zou ik een tatoeage laten zetten, zei ik altijd. Maar van deze krijg je geen spijt en zo heb ik hem voor mijn gevoel altijd een beetje bij me.

Heb jij ook een tattoo met een bijzondere betekenis, op een bijzondere plek of met een bijzonder verhaal? Deel ‘m in de reacties!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
 • Tevo zei

  Super interessant om te zien en wat een mooie tattoos!

 • Suzanne zei

  Mooi om te zien! Ik ben in juli 2016 bevallen van een prachtige dochter na een goede zwangerschap van 38 weken. Helaas bleek ze zuurstof tekort hebben gehad en daardoor hersenbeschadiging opgelopen te hebben, ze zou geen kwaliteit van leven hebben en 2 dagen na haar geboorte hebben de artsen de behandeling gestopt en is ze overleden…
  Ik heb haar hartslag met een roze vlinder laten tatoeëren op mijn pols, dichtbij mijn hartslag….

 • Martine zei

  Gaaf! Bijzondere mama’s, mooie mama’s, betekenisvolle tattoo’s… voor mijn ventjes…

 • Gwendolyn zei

  Wat een eer in dit rijtje te staan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen