Waar ben je naar opzoek?

Moeder zoekt date: het (eerlijke) datingprofiel van een moeder!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Moeder zoekt date: het (eerlijke) datingprofiel van een moeder!

Een tijdje geleden viel mijn oog op het Tinderprofiel van een vriendin. Destijds nog vrijgezel. Ze is in de 20, zonder kinderen, een fijne baan en een leuk leven.
Dit liet haar profiel dan ook zien. Een frisse, jonge meid met een prachtig zongebruinde huid en een tal van leuke uitstapjes op haar sociale agenda.

Natuurlijk laat ze wat dingetjes weg. Net zoals eigenlijk iedereen met een datingprofiel. Iets wat ik persoonlijk onzin vind, omdat ik zo’n leeftijd heb bereikt waarin je snapt dat ieder mens zijn tekortkomingen heeft en ik gewoon letterlijk geen tijd en zin meer heb om dit aan iemand te moeten ontdekken. Laat staan dat ik het kan opbrengen om een jaar tijd en energie in iemand te steken, die besluit dat ‘snurken’ een eigenschap is waar hij niet mee kan leven.

Moeder zoekt date: datingprofiel van een moeder

Maar in mijn hoofd begon ik tegelijkertijd te bedenken wat IK dan in mijn profiel zou kunnen neerzetten mocht mijn man ooit zijn koffers pakken en ik dus een bloedeerlijk en (bovenal) tijdbesparend datingprofiel zou moeten creëren…

Conclusie: Schat, doe dat alsjeblieft niet! Blijf voor altijd bij me. Ik hou van je!!!

Ik kwam namelijk al snel tot de ontdekking dat ik flink ‘de pineut’ zou zijn als ik nu, als mijn huidige ‘zelf’, op de datingmarkt terecht zou komen. Hoe mijn profiel er dan uit zou zien? Nou ongeveer zo:

Ik ben Denise, 30 jaar oud, woonachtig in Rotterdam.

 • Donkerbruin haar met lichtbruine uitgroei.
  Omdat ik vergeet deze elke zes weken bij te werken.
 • Gemiddeld postuur.
  Met wat kilootjes teveel en aardig wat striae rond de middel.
 • Cupmaat B.
  Tot ik mijn maximizer-bh van de Primark uit besluit te trekken. Dan blijft er niet veel meer over dan een flauwe A, met een duidelijk verschil tussen de linker- en rechtertiet.
  P.S. ik trek mijn bh altijd gelijk uit bij thuiskomst. Net zoals ik dan niet meer uit mijn huispak ben te slaan.

Thuiswerkende moeder van twee.

Wat eigenlijk altijd zal resulteren in een chronisch slaaptekort, geduld en uren op één dag.

Ik ben best wel grappig, maar meestal ben ik de enige die dit zo ziet. Net zoals ik best wel lief, zorgzaam en medelevend kan zijn. Daarnaast ben ik net zo goed het type vrouw wat woedend door het huis kan stampen, omdat je sokken naast de wasmand gooit om vervolgens overal mijn eigen ondergoed te laten slingeren.

Heb ik een kutdag?

Dan reageer ik me hoogstwaarschijnlijk af op jou!

Het is dus wijs om jezelf voor te bereiden op spontane huilbuien en iemand die zonder reden onwijs sarcastisch uit de hoek kan komen. Ik vloek ook weleens. Iets waar ik in het kader van de kinderen (die nieuw geleerde woordjes graag laten horen op school) later spijt van heb.

Ik vind koken leuk! Maar prefereer makkelijke maaltijden boven culinaire hoogstandjes. Doperwten, patat met kip en appelmoes staan hier regelmatig op het menu. Ook omdat dit zowat het enige is wat iedereen in huis lust en ik na een lange dag geen energie meer heb om aan force feeding te doen.

Meestal sta ik bol van de plannen en heb ik een lange lijst aan dingen die ik wil doen op een dag.

In werkelijkheid ben ik tijdens de schooluren en middagdutjes snel afgeleid en is OTNB bingewatchen het enige wat ik écht heb gepresteerd.

Dat gezegd hebbende: ik wil soms naar de sportschool, maar ga uiteindelijk nooit en geef mijn geld vooral uit aan drank en (lekker) eten.

Ik ben chaotisch.

Dat wil zeggen dat ik ’s ochtends meestal vergeet om mijn haren te kammen.
Toch zit er een bepaalde orde in de chaos die ik zelf heb gecreëerd. Dus haal het niet in je hoofd op een laatje te ordenen, want dan is er een grote kans dat ik niets meer kan vinden en dat kost je waarschijnlijk je leven.

Over het algemeen heb ik best een beetje last van een gezonde dosis aan emotionele instabiliteit. Daarnaast word ik stipt, elke vier weken, ongesteld en twee weken voorafgaand aan dit maandelijkse ‘event’ is deze bijzondere eigenschap ietwat versterkt. Het is verstandig om dan uit te gaan van de gebruikelijke stemmingswisselingen. En dat maal 10!

Nog niet afgehaakt na de afgelopen 400 woorden?

En ben je juist op zoek na een chaotische, soms wat luie, stronteigenwijze, sarcastische, koppige, moeder van twee.
Inclusief striae, mild alcoholprobleem, paniekaanvallen, weinig energie en onvoorspelbare stemmingswisselingen?

Voel je dan vooral vrij om een berichtje te sturen, die ik waarschijnlijk pas over twee weken kan beantwoorden omdat ik ook nooit echt tijd voor je zal hebben. Maar dat terzijde!

Nog niet zeker van je zaak?
Dan hier mijn profielfoto om je te helpen overtuigen.

Succes (dat ga je nog nodig hebben)!

moeder zoekt date

 

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 8 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 8 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 8 maanden geleden
 • 4 minuten lezen