Waar ben je naar opzoek?

Moeder waarschuwt: geef je baby geen dekentje!

1 minuut lezen Marian Alons
Moeder waarschuwt: geef je baby geen dekentje!

Een nachtmerrie werd werkelijkheid voor Justin en Jordan deRosier: hun baby’tje overleed. Moeder Jordan deelt haar ontzettend verdrietige verhaal op Instagram. Nu waarschuwt ze andere ouders om niet ook diezelfde fout te maken.

Om 9.30u wilde de kersverse mama Jordan haar zoontje Sloan wakker maken, maar hij sliep niet: hij was overleden. Ze deelde nog die avond aan haar Instagram-volgers hoe ze zich voelde: “Er zit een immens groot gat in ons hart. Ik heb er de woorden niet voor.”

Toen ze haar zoontje aantrof, riep ze haar man en die snelde toe. De buren konden het het geroep nog horen. Samen probeerden ze hun babytje van 7 maanden nog te reanimeren. Niet veel later kwamen de ambulancebroeders die het overnamen, maar het mocht niet meer baten: Sloan was al overleden.

Lees ook: Mijn regenboogkind

Moeder Jordan: “Eén van de ambulancebroeders had zelf ook een baby verloren en hij legde uit dat het te laat was. Urenlang hield ik Sloan vast, terwijl allerlei mensen ons huis in en uitliepen; m’n ouders, politie en priesters.”

Jordan legt uit: “Ik legde ‘m in z’n bedje en deed hem de deken over die zijn overgrootmoeder had gemaakt. Daar overheen deed ik het grijze dekentje. Daar slaapt ‘ie als sinds z’n geboorte mee.” Het grijze dekentje is door de spijlen van het bed gedraaid en zo is hij erin verstikt geraakt.

Ze heeft een gigantisch schuldgevoel en had veel moeite om haar verhaal te delen. “Ik blijf me voor altijd verantwoordelijk voelen. Ik zal die laatste momenten dan ook nooit meer vergeten en altijd herbeleven”, aldus de moeder.

Lees ook: Doneer je trouwjurk voor kleertjes voor overleden baby’tjes

Jordan deelt haar verhaal zodat andere ouders niet ook deze fout maken. Ze dacht dat het wel kon om haar zoontje een dekentje te geven. Ook zegt ze: “Ik dacht dat het mij nooit zal overkomen. Alsjeblieft: geef je kindje geen dekentje in bed!

Schuldgevoel

Nu kampt ze met een groot schuldgevoel. Had ik maar dit gedaan of dat. “Er zijn zoveel dingen die ik had moeten doen. Maar niets van dat alles kan hem terugbrengen.”

 

Jordan DeRosier

Bron: AD.nl  –   Bron foto: Instagram Jordan DeRosier    –    Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Kinderopvangtoeslag 2022 berekenen en ontvangen

  • 7 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Vakantie Curacao 2022 met kinderen tips!

  • 1 week geleden
  • 12 minuten lezen
(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

  • 1 week geleden
  • 16 minuten lezen