Waar ben je naar opzoek?

Deze moeder heeft spijt van haar tweeling

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Deze moeder heeft spijt van haar tweeling

Het kan je overkomen, hoe voorzichtig je ook bent. Je raakt zwanger en eigenlijk was dat niet de bedoeling. Moeder Jeanne kreeg ermee te maken. Ze had al vier kinderen toen ze op 41-jarige leeftijd zwanger werd. En ook nog van een tweeling. Nummer vijf en zes waren op komst.

Geen anticonceptie

Het gezin van Jeanne en haar man was compleet. Na de geboorte van haar vierde kind voelde ze zich niet zo lekker. Ze gaf borstvoeding en was ervan overtuigd dat ze in de overgang terecht was gekomen. Daarom gebruikte ze geen anticonceptie. Toch deed ze een zwangerschapstest. Hieruit bleek dat ze zwanger was.

Lees ook: De OK man: Bjorn is ongewild kinderloos

Grote schrik: niet één maar twéé kinderen

Jeanne en haar man hebben lang getwijfeld over deze gezinsuitbreiding. Ze wist niet of ze dit wel aan zou kunnen. Ze hebben nagedacht over een abortus maar dit vond ze een stap te ver. Haar man wist haar ervan te overtuigen om er voor te gaan. Bij de 20-weken echo kregen ze nogmaals de schrik van hun leven. Ze zouden een tweeling krijgen!

Lees ook: 5x de alternatieven voor abortus

Spijt

Jeanne kon dit niet accepteren. Haar zwangerschap verliep moeizaam en ze had stress. Hoe moest ze dit voor elkaar krijgen? Na een goede bevalling bleef ze het moeilijk vinden. De moederliefde kwam niet. Ze voelde spijt en ze vroeg zich af of ze niet toch beter voor een abortus had moeten kiezen?!

Zwarte gedachten

Jeanne had het zwaar het eerste jaar. Het was druk met zes kinderen en ze had geen tijd om te investeren in de band tussen moeder en kinderen. Ze was moe, op, uitgeput! Ze kreeg last van duistere gedachten en de duistere gedachten werden alleen maar erger. Het was zelfs zo erg dat ze eraan dacht om haar kinderen te laten adopteren en zelfs haar hele gezin om te brengen.

Inmiddels is Jeanne acht jaar verder. Ze heeft hulp gezocht voor haar duistere gedachten en vanaf toen ging het stapje voor stapje beter. Ze houdt van haar tweeling (8 jaar) maar in hun jongere jaren heeft ze heel erg spijt gehad van de komst van de twee.

Tweelingouders: bereid je goed voor!

Is ze een slechte moeder? Ze vindt van niet. Ze geeft eerlijk toe dat het zwaar was en ze wil hiermee andere ouders zeggen dat ze goed voorbereid moeten zijn op de komst van een tweeling en ervoor moeten zorgen dat ze zoveel mogelijk hulp krijgen.

Jeanne vertelde haar verhaal aan de Dailymail. Haar hele verhaal is hier te lezen.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen