Waar ben je naar opzoek?

Moeder houdt terminaal ziek kindje in haar buik om bijzondere reden

1 minuut lezen Marian Alons
Moeder houdt terminaal ziek kindje in haar buik om bijzondere reden

Een Amerikaanse vrouw maakt een ontzettend moeilijke beslissing in haar leven. De zwangere vrouw Abbey(34) kiest ervoor om haar terminaal zieke en ongeboren kindje te houden in haar buik. Dit doet ze om een wel heel bijzondere reden.

Lees ook: Deze wonderbaby werd 2 keer geboren!

De ouders wisten dat het meisje het niet zou overleven. Toen ze nog maar 19 weken zwanger was, bleek dat het kindje de ziekte anencefalie heeft. Dit is een ziekte waarbij de hersenen onderontwikkeld blijven en de schedel niet compleet groeit.

Toch hield Abbey het kindje in leven. Dit deed ze zodat ze de organen van haar dochtertje Annie kon doneren om andere baby’s te helpen. Baby Annie bleef na de geboorte een korte 15 uur in leven.

De organen van Annie waren helaas niet geschikt voor donatie, omdat de zuurstoflevels te laag waren. Wel konden die worden gebruikt voor onderzoek. Haar hartkleppen konden wel gedoneerd worden.

Moeder Abbey: “Dit is het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan. Toch troost het mij om te weten dat mijn baby levens heeft gered.” Baby Annie heeft de hele dag bij het gezinnetje kunnen zijn. Ze moest overlijden en ik ben blij dat het in mijn armen was en waar de rest van ons gezin bij was.

Bron: Daily Mail

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen