Waar ben je naar opzoek?

Moeder bevalt tegelijkertijd met haar dochter…

2 minuten lezen Pascal Meulenbelt
Moeder bevalt tegelijkertijd met haar dochter…

Moeder en dochter bevallen samen

Natuurlijk, het kan niet anders! Er is maar één plek in deze wereld waar dit zou kunnen. In Amerika zijn moeder en dochter bijna tegelijk bevallen. Het verschil tussen baby 1 en baby 2 is drie uur. Het lijkt onwerkelijk maar niets is minder waar. In Nederland hoor je vaak dat de moeder van de zwangere vrouw vaak mee gaat tijdens de bevalling. Ik, als mij zijnde, zal natuurlijk niet zeggen dat een bevalling niets voorstelt. Daarom kan ik het goed begrijpen dat moeders hun dochters proberen te steunen tijdens de bevalling.

Zo moeder, zo dochter

In dit geval was de steun wel heel werkelijk. Moeder Heather (40 jaar) en dochter Destinee (20 jaar) waren tegelijker tijd zwanger. Het verhaal is zelfs nog mooier! Moeder en dochter zijn nagenoeg op hetzelfde tijdstip bevallen. Destinee beviel 3 uur later dan haar moeder. Onder het motto samen uit samen thuis kunnen moeder en dochter de komende tijd alles samen ervaren.

M’n moeder?

Persoonlijk lijkt het mij een hele rare gedachte dat je tegelijkertijd met je eigen moeder aan het bevallen bent. Ik zie het al helemaal voor mij; Een druk, typisch Amerikaans ziekenhuis waar de doktoren van hot naar her rennen. Een van die doktoren is George Clooney. Jij komt daar hoog zwanger binnen en wil dat het zo snel mogelijk voorbij is. Voordat je één stap in de wachtkamer hebt gezet hoor je een stem die je heel herkenbaar in de oren klinkt. Je wist dat je moeder tegelijkertijd zwangers was maar jullie waren op andere dagen uitgerekend. Je kijkt door het raam en ja hoor, daar zit je hoogzwangere moeder. Nadat je van de schrik bent bekomen heeft de schaamte plaats gemaakt voor geluk. Geluk dat jij deze ervaring met je moeder kan en mag delen. Je moeder wordt geroepen door de arts en mag mee naar een kamer. Ze kijkt je aan en zegt: “Ik wil dat mijn dochter op de zelfde kamer bevalt.” Je kunt het geluk niet op en voordat de arts antwoord kan geven sta jij al in de kamer. De artsen besluiten om, voor de aanhang, een gordijn tussen jullie te plaatsen. “Hoe gaat ie daar?” Roep jij naar de andere kant van de kamer. Scheldend, vloeken en tierend reageert je moeder dat de wereld kut is maar dat je dat straks allemaal vergeet. “Het is het allemaal waard schat.”

No please!

Nee, persoonlijk zou hier niet mijn voorkeur naar uit aan. Van mij hoeft George Clooney niet de arts te zijn… Nee zonder dollen, het lijkt mij verschrikkelijk voor de dochter. Je wilt soms even bij je moeder langs kunnen en lekker klagen, tips vragen en bijslapen. In dit geval wordt dat allemaal iets lastiger omdat je moeder in het zelfde schuitje zit. Lijkt dit jou wat? Samen met jouw moeder bevallen?

Bron: Nu.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 5 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 5 dagen geleden
  • 4 minuten lezen