Waar ben je naar opzoek?

Mijn kind maakt mij gek…!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Mijn kind maakt mij gek…!

Hij houdt me wakker wanneer ik slapen wil en slaapt wanneer het nog lang geen bedtijd is. Hij is ondeugend en oren…? Ik vraag me soms serieus af waarom hij ze heeft. Hij maakt constant rommel en veegt zijn vieze handen af aan de stoffen bank. Mijn kind zorgt voor ladingen aan vuile was, kapotte broeken en strijkwerk!

Waarom probeer ik het eigenlijk nog…?

Soms schaam ik me voor hoe hij doet en nog vaker schaam ik me voor hoe ik op hem reageren kan. Hij maakt me wel eens kwaad, wanhopig en zorgt er zelfs wel eens voor dat ik mijn geduld verlies. Hij test zijn grenzen, gaat er overheen, weer terug om vervolgens nog een stapje verder te gaan.

Zijn schoenen is hij altijd kwijt en ik vind zijn kleding op de meest onlogische plaatsen. Aankleden kan nooit binnen een half uur, en op een één of andere manier zit er altijd één kledingstuk NIET zoals het zitten moet.

Lees ook: Waarom doe ik het eigenlijk?

Ik struikel over zijn speelgoed, vervloek de lego en al het andere kleine prul. Er staan dozen vol met krastekeningen, en ook mijn muur heeft wel eens een kinderlijke ‘opknapbeurt’ gehad.

Hij maakt me gek!

Hij maakt me gek en put me uit. Hij zorgt dat ik aan mezelf twijfel en me schuldig voel. Hij daagt- en probeert me uit op elke mogelijke manier die je je maar kan bedenken. Van tijd tot tijd wordt ook hij wel eens driftig en drama? Ze delen Oscars uit voor minder geloofwaardige prestaties. Daar ben ik zeker van.

Maar boven alles…!

…..ben ik trots op hoe hij midden in de nacht tegen me aan zal kruipen, omdat hij zijn moeder nog altijd een beetje nodig heeft.

Ik ben verwonderd over hoe hij opgaat in zijn spel en hoe hij zijn fantasie op zijn beloop laat gaan.

Ik ben zo verschrikkelijk blij met hoe spontaan en lief hij is. Tegen iedereen die hij tegenkomt, ongeacht leeftijd, geloof, uiterlijk, handicap. Zelfs tegen mensen die zijn enthousiasme eigenlijk niet eens verdienen.

Ik houd van hoe hij probeert om zelfstandig te worden, ook al lukt dit niet altijd even goed. Hij zal het niet weten, maar wat ben ik verliefd op zijn sterke karakter en duidelijke, eigen wil.

Mijn kind maakt me gek!

Kusje met chocopasta

Ik geniet van hoe hij mijn gezicht beetpakt met zijn viezige handjes, en smelt van een kusje met de chocopasta nog rond zijn mond. Mijn hart slaat een slag over als ik zie hoe hij zijn snotneus tegen het raam aandrukt om zijn vader te begroeten na een lange dag op het werk.

Ik voel me groots wanneer hij zijn onverschrokkenheid toont.
Ik smelt wanneer hij mij probeert te troosten op een slechte dag.
Ik voel me groeien wanneer hij laat zien hoe meelevend hij kan zijn en grinnik wanneer hij laat zien dat ook ‘bijdehand’ een woord is, dat hem op het lijf geschreven is.

Lees ook: 8 dingen die jouw kind nooit zou doen, maar toch doet!

Allerkleinste dingen

Hij maakt me gelukkig en maakt me blij. Hij beurt me op, zelfs als niemand anders dat kan. Zijn lach zorgt er voor dat zelfs de Nederlandse zomer een beetje zonnig lijkt en liefde?Dat geeft hij aan alles en iedereen! Hij geniet met volle teugen van de allerkleinste kleinste dingen en zorgt dat ik ook het mooie kan zien van alles om me heen.

Allermooiste van de wereld!

Maar wat ik echt het allermooiste van de wereld vind? Dat blijft hij, mijn kind! Ondanks alle dingen waar ik soms over klagen kan…, hij hoeft maar naar me te lachen, op de manier dat hij alleen hij dit kan, en ik vergeet al die kleine zeurmomentjes eigenlijk…uhm.. meteen!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Erna zei

  Heel herkenbaar. Ik word soms ook gek van mijn zoontje van 6…Zo’n ondernemer en doerak..Maar wat hou ik van mijn stoutie. ..

 • Maud zei

  Wat herkenbaar.. En wat fijn te weten dat ik niet alleen ben die dat allemaal voelt en denkt..dat het mijn bengel niet de enige bengel is.. Dat boosheid en frustratie elders ook voor komt en het er mag zijn zowel bij moeder als kind.. Dat een glimlach of bijdehante opmerking genoeg is om alles te vergeten.. Liefde voor je kind, het blijft speciaal!

 • Nina zei

  Heerlijke tekst! Als 17-jarige puber kan ik mij het moederschap nog niet voorstellen en dat laat ik ook zeker nog wel eventjes wachten.. Maar ik kan dit absoluut lezen met een lach op m’n smoel! Top!

 • Mouna zei

  Story of my life. Herkenbaar!! Gelukkig dat we kunnen genieten van het moederschap.

 • Wendy zei

  Mooi geschreven en ook wel herkenbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 4 weken geleden
 • 7 minuten lezen