Waar ben je naar opzoek?

Mensenketting redt verdrinkende familie in Florida

2 minuten lezen Marian Alons
Mensenketting redt verdrinkende familie in Florida

Als mensen hun krachten samen bundelen en verenigen is dat iets heel bijzonders om te zien. Honderden strandgasten in Florida aanschouwden een bijzonder gebeuren. Ongeveer 80 vreemden besloten om spontaan een menselijke ketting te vormen om zo een verdrinkende familie te redden.

In totaal overbrugden ze zo’n 100 meter en vormden ze een goed gecoördineerd reddingsboei. Een ongelooflijk fenomeen. Roberta Ursrey en haar familie genoten van een dagje op het strand. Toen ze uit het water wilde gaan, realiseerde ze zich dat ze de enige was die het redde om uit het water te komen.

Lees ook: Waarom je kinderen nooit uit het oog kan verliezen bij water

Terugkijkend naar de zee, zag ze haar familie. Ze merkte op dat ze door de stroming waren meegenomen. En vanaf toen ging het niet goed. Echt niet goed. Roberta: “Ze schreeuwden en huilden dat ze vastzaten.” Maar ze kon het niet aanzien dat haar gezin zou verdrinken. Ze besloot om ernaar toe te zwemmen.

De stroming bleek sterker dan gedacht en ondanks dat ze hun best deden om eruit te komen, raakte ook zij vast. Roberta zegt dat er 9 mensen vast zaten, waaronder haar moeder die in het water een hartaanval ondervond en bijna overleed.

Roberta: “Eerlijk gezegd dacht ik dat ik m’n familie ging verliezen die dag. Ik dacht: ‘Ik ga dus op deze manier.'”

Gelukkig was Jessica Simmons ook op het strand. Ze had last minute besloten om uiteten te gaan aan het strand. Opeens vernam ze dat iedereen naar het water wees. Jessica: “Mijn eerste gedachte was dat iemand een haai had gezien. Mijn man en ik renden naar de kust en toen wist ik dat iemand aan het verdrinken was.”

Jessica is niet iemand die kan staan blijven kijken naar mensen in nood. In Alabama, waar ze vandaan komt, hielp ze mensen na een tornado om de rommel op te ruimen en hun leven weer op te pakken. Dus toen ze de familie in het water zag, greep ze een boogie board (bodyboard) en probeerde ze er naar toe te gaan. Haar man en een paar anderen begonnen om een ketting van mensen te maken om de familie weer terug op de kust te krijgen.

Eén voor één

En zo ontstond er spontaan een mensenketting. Andere mensen voegden zich aan de ketting. Eén voor één. En nog één. Helemaal het water in. Sommigen stonden tot aan hun nek in het water.

Deze mensen gaat vandaag niet verdrinken,”, zei Jessica tegen zichzelf, “Dat gaat niet gebeuren. We krijgen ze eruit.” Er waren zelfs mensen uit de ketting niet konden zwemmen, maar wel wilden helpen.

Lees ook: Heldendaad: kinderen gered uit brandende auto!

Toen Jessica bij de familie aankwam, was ze geschokt. De moeder van Roberta Ursrey was doodop, haar ogen rolden weg en ze dronk zoveel water. Iedereen was uitgeput; de golven  trekken ze mee naar beneden. Eén voor één, beginnend bij de kinderen, sleepten Jessica en haar man, en een paar andere helpers, de zwemmers weer veilig terug aan de kust.

God’s engelen

Dit is het meest bijzondere dat ik ooit hebt gezien,” aldus Jessica, “Deze mensen kenden elkaar niet en ze vertrouwden elkaar zo goed dat de familie is gered.”

Roberta was sprakeloos. “Deze mensen zijn God’s engelen. Ze waren op de juiste plek op het juiste tijdstip. Ik heb m’n leven en de levens van mijn familie aan hun te danken. Zonder hun, waren we er niet meer geweest.”

Florida ketting mensen mensenketting redden verdrinkende familie

Bron: Faithwire.com      –       Bron foto en hoofdafbeelding: NWFD

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen