Waar ben je naar opzoek?

Medicijncombinatie kan mogelijk neuroblastoom beter behandelen

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Medicijncombinatie kan mogelijk neuroblastoom beter behandelen

Goed nieuws vanuit de medische wereld! Het combineren van twee medicijnen kan mogelijk kinderen een grotere kans geven om te genezen van neuroblastoom. Deze medicijnen zouden ook minder heftige bijwerkingen hebben.

Neuroblastoom

Een neuroblastoom is een tumor die niet binnen de schedel ligt. Het is een ziekte die vooral kinderen treft, de meeste patiënten zijn niet ouder dan twee jaar. Jaarlijks wordt de diagnose neuroblastoom 35 keer in Nederland gesteld.

Medicijnen

De medicijnen die op dit moment veel worden gebruikt tegen neuroblastoom, geven na drie jaar 38% kans op een gebeurtenisvrije overleving. Onderzoekers van het Karolinska Instituut en het Karolinska University Hospital behandelden 296 kinderen met een nieuwe medicijncombinatie, busulfan en melfalan.

Lees ook: Zieke baby Rebel is in Nederland uitbehandeld

De kinderen met de nieuwe combinatie hadden na drie jaar 50% kans op een gebeurtenisvrije overleving, een behoorlijke toename dus! Daarnaast hadden ze ook minder last van bijwerkingen. Waar met de ‘oude’ geneesmiddelen de kans op ernstige, levensbedreigende bijwerkingen 10% was, is dat met de nieuwe combinatie nog maar 4%.

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen