Waar ben je naar opzoek?

Mannen maken minder schoon in huis, maar zeuren meer!

1 minuut lezen Marian Alons
Mannen maken minder schoon in huis, maar zeuren meer!

Misschien denk je bij het lezen van de titel: Ja, duh! En schuif je dit artikel meteen onder de neus van je partner. Wat zou het toch fantastisch zijn als je man net zoveel zou schoonmaken in huis als jij! Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen meer boenen en mannen meer zeuren! 

Soms denk ik dat mannen het ook express doen. Even een rode sok bij de witte was in, oeps. ‘Per ongeluk’ het eten laten aanbranden of bij het stofzuigen alle spinnenwebben laten zitten. Nee, mannen doen heus hun best hoor. Maar het punt is: ze zeuren zelf altijd dat het niet schoon is. Zo irritant!

Lees ook: 9 tips om je huishouden (met kinderen) beter te organiseren

Daarom liet schoonmaakmerk Kärcher een onderzoek uitvoeren waarbij ze 6000 mannen en vrouwen analyseerden naar hun schoonmaakgedrag en -wensen. En zoals verwacht: vrouwen besteden per week gemiddeld een uur langer aan het schoonmaken. Om precies te zijn doen de dames er 3 uur en 57 minuten over per week en de man des huizes komt er vanaf met 2 uur en 41 minuten.

Mannen zeuren en stellen hoge eisen

Volgens het onderzoek zeuren mannen meer over het ‘vieze’ huis en stellen ze hogere eisen. 74% van de mannen vindt het namelijk ‘heel belangrijk’ dat het huis goed schoon is. Wij vrouwen hebben dat blijkbaar minder, met 64%.

Nog een leuke uitkomst van het onderzoek: hoe jonger we zijn, hoe minder we schoonmaken. In de leeftijd van 18-24 jaar maken we gemiddeld zo’n 2 uur en 39 per week schoon. Als we ouder worden, tussen de 25 en 33, besteden we maar liefst 4 uur en 34 aan het poetsen!

Hoeveel uur ben jij bezig met het poetsen van je huis?

Bron: Kaercher.com – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
 • Alice zei

  Hahaha, ik kan me voorstellen dat dit artikel door menig vrouw onthaald werd met een “told you so” grijns en dat menig man wat gaat mopperen als hij het ziet. Gek toch dat het overal hetzelfde lijkt te zijn. Wij poetsen en de man maar mopperen dat het nog niet goed genoeg is, maar zelf alles oplossen? Nee hoor! 🙂 Achja, laat ze maar wat hoge eisen stellen (op alle gebieden). Dat houdt ons dan weer scherp! 😉

 • Uhm… in- of exclusief was en het opruimen van de maaltijd?

  Ik denk dat ik mooi in het gemiddelde zit.

 • Uhm… in- of exclusief was en het opruimen van de maaltijd?

  Ik denk dat ik mooi in het gemiddelde zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen