Waar ben je naar opzoek?

Maak er samen een feestje van! Dat doe je toch als ouder?

2 minuten lezen Nicole Vijgen
Maak er samen een feestje van! Dat doe je toch als ouder?

De tranen rollen nog net niet over mijn wangen bij het zien van de foto bij dit nieuwsbericht. Bah wat ben ik toch een emotioneel wezen geworden sinds ik kinderen heb. Films waar kinderen verdwijnen of ontvoerd worden of beelden van mishandelde en zielige kinderen. Ik kan er niet meer tegen en mijd ze zoveel mogelijk.

 

Maar dit beeld klik ik niet weg. Ik wil meer weten over dit meisje dat op haar verjaardag tevergeefs wachtte op de komst van de door haar uitgenodigde vriendinnetjes. Ze kwamen niet… maar ze brak niet. Ze bleef zitten tot het bittere eind. Hoe dapper is dat wel niet!

Een lach op mijn gezicht…

Een jaar later postte haar nichtje deze foto op Facebook en riep iedereen op om van de verjaardag van Hallee dit jaar een onvergetelijk feest te maken! Door haar een brief of kaartje te sturen, meer moest het niet zijn. Wat volgde was een ware steunbetuiging op Facebook voor het meisje. Kijk en dan verschijnt er als vanzelf weer een lach op mijn gezicht.

Wat ben ik blij voor haar dat ze van dit ene vreselijke moment in haar leven toch een geweldige ervaring heeft kunnen maken. Wie doet dat haar na? Ik niet!

Boeien dat zieligheidseffect!

En o ja ze is autistisch staat in het nieuwsartikel. Boeien, alsof dat het zieligheidseffect verhoogd. Het kan net zo goed geweest zijn dat ze midden in de zomer jarig is en dat daardoor niemand kon komen. Iedereen was gewoon simpelweg op vakantie. Of niemand wist de exacte feestlocatie te vinden 😉 of whatever!

Ook een van mijn kinderen had dit kunnen overkomen…

En ook mijn kind was dan verdrietig geweest en had in spanning afgewacht totdat haar vriendinnetjes echt niet meer kwamen. Belangrijker vind ik het dat wij als ouders onze verantwoordelijkheid moeten nemen op zo’n moment en ons kind moeten steunen door dik en dun. En net als dat nichtje van haar deed er alsnog een geweldig feest van te maken!

Improviseren!

Probeer bijvoorbeeld samen met haar het wereldrecord coladrinken te verbeteren tijdens het wachten of doe wie het snelst alle ballonnen kan kapotprikken midden in het restaurant! Daarmee zet je dat restaurant en al zijn gasten pas echt op zijn kop samen met haar! LOL! Dat is waar het om draait en niet om de zieligheid van het moment waarop dit gebeurde.

Want, ik weet zeker Hallee, dat jouw verjaardag dit jaar het meest geweldigste feest ever wordt! We duimen voor je 😉

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen