Waar ben je naar opzoek?

Amerikaanse vaders ontwikkelen sensor om ouders attent te maken op kind in te hete auto

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Amerikaanse vaders ontwikkelen sensor om ouders attent te maken op kind in te hete auto
sensor waarschuwing kind in auto
Beeld: Pixababy

“Dat overkomt mij nooit!” Het is een zin die ouders veelvuldig gebruiken, vooral onder nieuwsberichten van ongelukken met kinderen. Zoals wanneer een kleintje per ongeluk wordt achtergelaten in een auto. Desalniettemin liegen de statistieken er niet om en worden er op warme dagen nog teveel kinderen achtergelaten in de auto als ouders gaan winkelen, of net zo erg; een kind in de auto simpelweg vergeten wanneer zij gaan werken…

Doodsoorzaak nummer twee

Noem het nonchalance, onvoorzichtigheid, verwaarlozing, mishandeling, of een ongeluk; het feit blijft dat het achterlaten van een kind in de auto, een dodelijke afloop tot gevolg kan hebben en dit vaak nog na een relatief korte tijd. Vooral wanneer de buitentemperatuur tot zomerse hoogten stijgt.

Het is zelfs één van de meest voorkomende doodsoorzaken onder kinderen onder de 14 jaar, naast auto-ongelukken. Zo stellen experts. In Amerika overlijden er 30 kinderen per jaar aan de zogenoemde heath-strokes; veroorzaakt door de extreem hoge temperatuur in combinatie met het gebrek aan zuurstof wat in een auto kan ontstaan. Zelfs al is het buiten slechts 20 graden.

Maar twee vaders uit Tampa, Amerika hebben iets bedacht om ouders attent te maken op de kinderen die achter in de auto zitten. De Sense-a-life.

Een tweedelig sensorsysteem wat ouders er op attent maakt dat hun kind nog op de achterbank zit.

Sensorsysteem

Het eerste deel, is een sensor wat wordt geplaats onder het kind en communiceert met het tweede deel wat geïnstalleerd wordt naast de deur van de bestuurder. Wanneer deze deur opengaat, wordt er een signaal verzonden naar het apparaat, die op zijn beurt de ouders vocaal attendeert op de aanwezigheid van een kind op de achterbank en bij negeren van dit signaal gaat er tevens een sms uit om de bestuurder hier op alert te maken. Wordt deze waarschuwing ook genegeerd, dan gaat er ook een sms uit naar een tweede ouder of voogd.

Fadi Shamma en Jim Friedman, zijn de twee vaders die het apparaat hebben uitgevonden.

“We waren het zat om deze verschrikkelijke verhalen te horen en de pijn op deze ouders hun gezichten te zien,” zo vertelt Shamma aan Fox13news.com.

Ze hopen hun particulieren te kunnen verkopen en zelfs als standaard geïnstalleerd te kunnen zien in nieuwe auto’s.

Afgewezen

Het product is officieel nog niet op de markt in Amerika en hun Kickstarter.com project is ondanks de media-aandacht en positieve respons niet enthousiast genoeg ontvangen. Maar ondanks dat is het overgrote deel van de Amerikaanse bevolking enthousiast over het apparaat wat vermoedelijk tientallen kinderlevens per jaar kan redden.

Ons rest in ieder geval maar één vraag; wanneer zijn de apparaatjes verkrijgbaar in Nederland?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen