Waar ben je naar opzoek?

Lizzie kreeg 16 miskramen en verliest dochtertje aan hersenvliesontsteking.

2 minuten lezen Anne
Lizzie kreeg 16 miskramen en verliest dochtertje aan hersenvliesontsteking.

Het zal je gebeuren. Je bent 32 jaar oud, hebt 16 miskramen gehad en verliest je enige dochtertje met 15 maanden binnen een paar uur aan hersenvliesontsteking. Het overkwam de Engelse Lizzie Allen. Door het delen van hun verhaal in de Daily Mail hoopt de familie meer bewustzijn te creëren voor de symptomen van meningitis bij jongere kinderen.

Koortsstuip

Dolgelukkig waren Lizzie Allen en haar man Matt toen zij na 16 miskramen de trotse ouder werden van hun prachtige dochtertje Fleur-Rose. Wanneer Fleur-Rose echter 15 maanden oud is, slaat het noodlot toe. Fleur-Rose heeft net geleerd hoe ze moet lopen, wanneer ze op een ochtend in april wakker wordt met verhoging. Lizzie denkt in eerste instantie dat de kleine meid een verkoudheid heeft en geeft haar wat water en een pijnstiller. Enige tijd daarna krijgt Fleur-Rose een angstaanjagende koortsstuip en wordt de baby met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Bloedend moederhart; met gierende banden naar het ziekenhuis.

Rode vlek

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, lijkt het allemaal mee te vallen. Fleur-Rose leeft weer wat op en heeft zelfs weer even zin om te spelen. Enige tijd later begint het meisje echter vreselijk te kokhalzen en ontdekken de ouders een rode vlek in haar nekje, welke helaas alweer verdwenen is wanneer de verpleegster arriveert. Aan het einde van de middag nemen de artsen Fleur-Rose apart voor enkele onderzoeken en zij ontdekken dat ze meningitis heeft; hersenvliesontsteking.

Lees ook: Madelon’s zoontje kreeg hersenvliesontsteking

Het meisje gaat gedurende de nacht steeds verder achteruit en vroeg in de volgende ochtend brengen ze haar met spoed naar de reanimatiekamer. De artsen proberen de kleine Fleur-Rose te redden, maar zij overlijdt enige tijd later.
Uit onderzoek blijkt dat het hier ging om een streptokokken meningitis. Een bacteriële stam van een hersenvliesontsteking.

Bewustzijn creëren

Na haar dood haalt Lizzie geld op voor de behandeling van hersenvliesontsteking. Via de site www.meningitisnow.org heeft zij inmiddels 12000 pond opgehaald. Tevens wil ze op die manier meer bewustzijn creëren hoe je als ouders of verzorger de symptomen van meningitis kan herkennen en er zo snel mogelijk naar kan handelen. Lizzie: “Ik heb zestien onverklaarbare miskramen gehad in de zes jaar voordat zij geboren werd. Keer op keer ervoer ik een gebroken hart, toen zij daar uiteindelijk was. Ze was een prachtige, sterke, kleine meid. Ik wil niet dat andere kinderen doodgaan zoals zij deed. Ik wil niet dat andere ouders zo moeten lijden als wij deden.”

Een afschuwelijk en tragisch verhaal. Met het delen hiervan hopen we Lizzie te helpen in haar schreeuw om Fleur-Rose te herinneren en te voorkomen dat andere ouders overkomt wat haar en haar man overkwam.

Symptomen

Symptomen van meningitis:
Bij een virale ontsteking zijn de verschijnselen onder meer: hoofdpijn, koorts en een lichte nekstijfheid.

Bij een bacteriële ontsteking zijn de verschijnselen: huidbloedinkjes (paarsrode vlekjes die niet verdwijnen als je erop duwt), ernstige hoofdpijn, stijve nek, koorts, overgeven, veranderd bewustzijn (slaperig of zelfs bewusteloos). Bij pasgeborenen zijn deze verschijnselen moeilijker waar te nemen; ze vertonen vaak een prikkelbaar of juist lusteloos gedrag (bron: www.hersenstichting.nl)

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties
  • Monika Mak zei

    Absoluut goed dat jullie heel duidelijk de symptomen aangeven, maar er ook duidelijk bijzetten dat bij pasgeborenen de symptomen moeilijker herkenbaar zijn. Onze dochter heeft toen ze 15 dagen oud was een hersenvliesontsteking gekregen met bloedvergiftiging. Ze was lusteloos, dronk uiteindelijk niet meer en sliep alleen maar. Ook kreunde ze zachtjes. Maar ze had geen huidbloedinkjes. Dit wordt bij voorlichtingen vaak wel aangegeven als 1 van de eerste symptomen waaraan je een hersenvliesontsteking kunt herkennen bij baby’s. Wees hier dus alert op dat dit absoluut niet het geval hoeft te zijn!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen