Waar ben je naar opzoek?

15x wat vroeger heel normaal was… (en waar je nu naar SNAKT!)

4 minuten lezen Anne
15x wat vroeger heel normaal was… (en waar je nu naar SNAKT!)

Vaak spreek ik bij mijzelf van een ‘pré-kindertijd’ en het ‘nu’. Zoals alle moeders weten, verandert er nogal wat wanneer er kleine mensjes je leven binnenlopen. Je leert een liefde kennen waarvan je niet wist dat die bestond, maar ook verantwoordelijkheid, angst en schuldgevoel. Je leven zal in ieder geval nooit meer zoals ‘vroeger’ zijn.

Lees ook: 10x terug naar de 90’s

Ineens ben je niet meer enkel verantwoordelijk voor je eigen geluk, maar heb je ook de verantwoordelijkheid over een klein hulpeloos mensenwezentje. En dat is nogal wat!
Dit is natuurlijk de grootste impact die een baby veroorzaakt. Toch zijn er ook kleine, basale dingen die vroeger heel normaal waren, maar zodra je één voet zet in de Wondere Wereld van het Moederschap, zul je zien dat deze dingen (langzaam maar zeker) eerder uitzonderingen zijn dan regels.

15 dingen die ‘vroeger’ heel normaal waren!

Lees ook: 25x herkenbare mama schaamte momenten en blunders

1. Urenlang bellen met vriendinnen
Of überhaupt bellen. Al is het om een afspraak bij een tandarts te maken of een klantenservice te bereiken. Waarschijnlijk ga je dit voor je uitschuiven, tenzij je echt niet anders kan. Opvoeden is een vak, maar kinderen leren niet door een telefoongesprek te gillen/huilen/schreeuwen/praten, is een vak apart!

2. Overdag televisie kijken
Ow, ken je nog die momenten? As The World Turns met je kop thee en stuk chocolade? Gewoon op het tijdstip dat het daadwerkelijk werd uitgezonden? Zo rond 16:00 ‘s middags? Of anders lekker de herhaling zo rond 9:00 ‘s ochtends? Ja hoor, moeders kunnen ook overdag televisie kijken. Maar dan moet je wel van de Teletubbies, Sesamstraat of Hoelahoep houden èn moet je die rustige momenten niet hoeven in te zetten om even de was te vouwen of de vaatwasser uit te ruimen.

3. Je schoenen aan, je jas pakken, je tas en je sleutels en je huis verlaten
Binnen vijf minuten je huis verlaten kan je veranderen in binnen een half uur je huis verlaten. En trust me, dan ben je een winnaar!

Lees ook: 15 herkenbare dingen voor moeders met een 2-jarige

4. Ochtendsex
…….

5. Uitslapen
Tenzij je hele goede afspraken hebt gemaakt met je partner, is uitslapen de eerste 6 jaar er echt niet meer bij. Nope, ook niet op je vrije dagen. Maar daartegenover staat dan wel weer dat je iedere dag wakker gemaakt zult worden door stralende lachende koppies.

6. Boodschappen doen en alleen thuiskomen met spullen van je lijstje
Knappe moeder die tijdens een boodschapsessie met kindlief niet bezwijkt voor een extra dingetje in de winkelwagen. Van dat hysterische toetje tot gifkleurige hagelslag tot aan een croissantje of banaan die direct genuttigd dient te worden om de winkelronde te overleven.

7. Schone kleren aantrekken ‘s ochtends en die de hele dag schoon houden
Als moeder van een baby zal je je nek breken over de hoeveelheid uitgespuugde melk over je net schone blouse. Als moeder van een ouder kind van de vieze plakvingers aan je shirt of modderschoentjes op je net nog witte broek. Hoera!

8. Lange oorbellen en mooie kettingen dragen
Niet alleen jij, maar ook je kleine mini-me houden van alles wat glimpt en blinkt. Kleine smurf zal dan ook geen moment onbenut laten om te proberen jouw prachtige sieraden eigen te maken en er hard aan te trekken. Vooral als het oorbellen betreft, ben je hier snel klaar mee en zullen ze vervangen worden door schattige knopjes.

9. Datgene dat je kookt wordt ook daadwerkelijk dankbaar opgegeten
Koken voor volwassenen is over het algemeen veel dankbaarder dan koken voor (kleine) kinderen. Tenzij ze het smullend, smakkend en glimlachend oppeuzelen. Dan voel je je een koningin!

Lees ook: 10x wat je enorm gaat missen zodra je baby groter wordt.

10. Een uur kunnen uittrekken voor je douche sessie
Snel, snel, snel. Als je al aan douchen in de ochtend toekomt, heb je nog meer te doen om op tijd het huis uit te komen. Namelijk naast jezelf nog een wezentje voeden en aankleden. Wil je lang douchen? Dan zal je dat ‘s avonds moeten gaan doen.

11. Een hele koffer voor jezelf wanneer je op vakantie gaat
Wonderbaarlijk dat daar waar je vroeger dacht dat je een hele koffer voor jezelf nodig had, je dat na het pré-kindertijdperk ineens niet meer hebt. Eén vijfde van die koffer is méér dan genoeg joh! Voor jezelf dan hé…

12. Enkele goede (pop)hits in je hoofd hebben gedurende de dag
Als moeder betrap je jezelf regelmatig op dat je het deuntje van Olifantje-in-het-bos of Visje-visje staat te neuriën.

13. Een goed gesprek met iemand was voldoende om je zin te krijgen

In mijn ‘nu’ heb ik geleerd dat enkel een goed gesprek vaak niet voldoende is. Ik heb leren liegen, bedriegen en omkopen om mijn zin te krijgen. Niks om trots op te zijn, maar zo is het nou eenmaal. Zeker als kindlief op het punt staat van een nervous breakdown midden in de supermarkt of niet mee naar huis wil tijdens een druk verjaardagsfeestje.

14. Een profielfoto van jezelf op Facebook

No comment.

15. Alleen poepen!

Zodra ze eenmaal zich kunnen voortbewegen, zult gij nooit meer alleen poepen.

Lees ook: Lieve vriendin zonder kinderen ik wil je graag zeggen…

Yes, sommige dingen uit dit lijstje komen langzaam maar zeker terug en echt niet alles komt tegelijk. Gelukkig maar!
Mocht je (nog) geen moeder zijn en na het lezen van dit lijstje slaat de schrik je om de oren? No worry, het is niet voor niks een cliché: Je krijgt er zóveel voor terug! Die kleine knuistjes om je nek, de vlinderkusjes op je snoet, dat warme lichaampje dat ‘s ochtends nog even bij je onder de dekens kruipt; onbetaalbaar!!

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen