Waar ben je naar opzoek?

Ik loop dus altijd de klooien met luiers. Zit ie nog goed? Niet te strak? Of te groot? Oeh… doorgelekt. Toch een kleinere maat nemen? Die kilo’s op de voorkant zeggen me niet zoveel. Bij het ene merk klopt het aardig terwijl bij het andere merk mijn kind er nog in verzuipt. Welke luiermaat bij welke leeftijd? Ik had geen idee. Tot ik deze lifehack tegenkwam op Facebook: welke luiermaat bij welke leeftijd? Zo grijp je nooit meer mis! 

Lifehack voor moeders: welke luiermaat bij welke leeftijd?

Volg jij Love2BeMama al op Instagram?

Verschillende merken

En dan heb ik het nog niet eens over hoe de luiers per merk vallen. Waar het ene merk meer geschikt is voor een lang en smal kind, is precies dezelfde maat van een ander merk ineens breed en veel te kort. Zeg jij het maar… 

Momenteel zit mijn zoontje met zijn 7800 gram in maat 3. Ik dacht nog even veilig te zitten in deze maat. Dacht ik dat even verkeerd! Al dat gehannes… 

De ultieme babyromper lifehack (als je dit had geweten…)

Lifehacks; je komt er altijd achter als je ze niet meer nodig hebt. Bijvoorbeeld de lifehack van de juiste luiermaat bij welke leeftijd, daar kwam ik pas achter toen ik geen kinderen meer in de luiers had. En al scrollend…

  • Love2BeMama

Lifehack voor moeders: welke luiermaat bij welke leeftijd?

Welke luiermaat bij welke leeftijd? Welke luiermaat moet je kiezen? Op een Facebook pagina voor mama’s kwam de volgende tip voorbij (deze tip is afkomstig van mama Monique de Haan-Osinga):

Aan de voorkant van de luiers (aan de buikkant) staan illustraties. Kruidvat heeft bijvoorbeeld rondjes. Komen de plakstrippen tot de binnenste groene rondjes zitten ze goed, bij oranje kun je alvast een maatje groter halen, zit je bij de buitenste paarse rondjes zijn de luiers in die maat te klein. 

Alles voor je baby banner

Lees verder onder de afbeeldingen ⤵️

Welke luiermaat bij welke leeftijd?
Welke luiermaat bij welke leeftijd?
Welke luiermaat bij welke leeftijd?

Waarom wist ik dit niet?

Wat!?! Ik heb dat nooit geweten! Jij? Schijnbaar past hij met zijn babyvetjes toch beter in een maatje groter. Scheelt me in elk geval heel wat giswerk. Meten is weten, plakken is de goede maat pakken in dit geval 😉.

Luiers kopen? Kijk hier voor alle luiers online.

Let op: Toevallig zat deze indicator bij alle luiers die ik in huis had, maar of dat voor andere luiers ook geldt durf ik niet te garanderen.

Saskia Schreurs

Woonachtig in Twente met vriend Niels en zoontjes Mats (2015) en Jisse (2019). Bezig bijtje, communicatiemedewerker, ondernemer (geeft trainingen Babygebaren en Dunstan Babytaal onder de naam MiniTolk) blogger/dichter bij Love2BeMama en SassyMommy.nl, zangeres en muzikant. Attachment parenting, nabijheid, heerlijke chaos met tikkeltje zelfspot, maar vooral veel liefde voor het leven en familie!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen