Waar ben je naar opzoek?

Lieve man: Het is tijd voor een vasectomie…

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Lieve man: Het is tijd voor een vasectomie…

Mijn allerliefste man,

Er was ooit een bepaald punt in onze relatie dat we toe waren aan onze kinderen. Ik bedoel; niet dat we veel keus hadden, aangezien de baby er op een bepaald punt gewoon zat. Maar desondanks was ons eerste kleintje meer dan gewenst.

“Negen maanden niet ongesteld,” zo grapte je. Doelend op het feit dat we een paar maanden onbeschermd, en ononderbroken van bil zouden kunnen gaan. Daar waar ik deze negen maanden vooral bezig was met dingen zoals; misselijkheid, prenatale acné, gezwollen enkels, mijn bloeddruk, bekkenpijn en dat alles maal drie!

Je bent een schat!

De eerste spoedkeizersnede, de 16 uur weeën die uiteindelijk in een spoedkeizersnede resulteerden… De laatste, geplande keizersnede. Het was nogal wat om mee te maken en laten we het daaropvolgende herstel dan ook vooral niet vergeten. Dit zal je waarschijnlijk nog vers in het geheugen staan gegrift, want je hielp me als geen ander! Zelfs al was dit bovenop je werk best wel zwaar. Nog bedankt daarvoor! Je bent een schat. En nee, dit bedoel ik absoluut niet sarcastisch.

Nu, drie van deze prachtige wondertjes later, hebben we besloten dat we er ‘toe aan zijn’ om het hier bij te laten. We hangen de luiers aan de wilgen en zeggen gedag tegen de ochtendmisselijkheid, gezwollen enkels en bijna oneindige rits aan controleafspraken in het ziekenhuis. Niet omdat ik niet blij ben met mijn prachtige kinderen, of dat ik niet dankbaar ben dat ik het wonder wat zwangerschap heet, ooit mee heb mogen maken, maar genoeg is genoeg. Gelukkig zijn we het daar over eens.

Maar om deze reden rest ons het volgende dilemma, namelijk: wat voor een anticonceptie gaan wij gebruiken. Hoe zorgen we ervoor dat we niet, zomaar opeens, nog een kleine verrassing op deze aardbodem gaan zetten.

Lees ook: Gevaren van de pil 

Want hoewel jij vooral klaar bent met het krijgen van meer baby’s. Ben ik eigenlijk wel klaar met.. ueh.. elke vorm van polonaise aan mijn lijf. Zeker als deze polonaise iets met mijn flamoesje, of baarmoeder te maken heeft.

We weten allebei dat ik niet zo goed functioneer wanneer ik rotzooi met hormonen, maar er gelukkig bestaan er condooms! Maar goed; condooms. Wat is er nou precies praktisch, leuk, of sexy aan condooms? Ja, ze zijn veilig en ze beschermen tegen SOA’s. Nu hoop ik van harte dat het tweede in ons huwelijk niet meer nodig is. Anders denk ik dat de volgende optie die ik ga opperen, een peulenschil gaat zijn vergeleken met wat ik dan voor jou in gedachten heb.

Mijn allerliefste man,
Ik vind dat het tijd wordt dat jij de boel laat afbinden daar beneden.
Je weet wel. De knip er in, de leiding dicht laten draaien, een kurk in het zakje.

Tijd voor een vasectomie dus.

Je krijgt het waarschijnlijk een klein beetje benauwd als je er aan denkt dat iemand gaat zitten frutselen aan je kroonjuwelen. Dat snap ik! Been there, done that. Maar ik kan je verzekeren dat je hier ook wel weer overheen komt en tenslotte krijg je er wat moois voor terug, niet waar? Als ik er vanuit ga dat je extatisch bent over het feit dat je levenslang zonder rubbertje om je banketstaaf te werk mag gaan. Je was namelijk al zo verschrikkelijk blij met die luttele negen maandjes, of niet?

Lees ook: Anticonceptie zonder hormonen? Het bestaat!

Het zal waarschijnlijk best een beetje zeer doen en net zoals jij er voor mij was na mijn bevalling, zal ik er ook voor jou zijn om je te helpen. Ik zal je boterhammetje voor je smeren, je lekker instoppen in bed en extra knuffelen om deze pijn wat te verzachten. Daar zijn we partners voor, toch?

Vasectomie, de beste optie voor ons!

Ik kan me ook heel goed voorstellen dat je nog niet bepaald enthousiast bent geworden van mijn relaas. Dus laat ik zo stellen: Als jij ooit nog de enige uitzondering wil zijn als het gaat om ‘polonaise aan mijn flamoes’, dan is een vasectomie echt de allerbeste optie. Voor ons!

Ik kan je in ieder geval één ding beloven: Je hoeft er nooit meer midden in de nacht uit om sateetjes voor me te halen, omdat de baby daar zo een trek in heeft.

En levenslang, zorgeloze, onbeschermde ‘mama en papa-tijd’. Dat telt ook voor iets, toch?

Kus,

Je allerliefste, liefhebbende vrouw.

P.S. Ik houd van je. Alleen op het moment niet zo van je miljarden, super-vitale zaadjes. Sorry!

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen