Waar ben je naar opzoek?

Lieve Giulia uit Amatrice

1 minuut lezen Claudia Verhey
Lieve Giulia uit Amatrice

Lieve Giulia,

Jij bent er 1 van de 267. Een onvoorstelbaar groot aantal mensen, kinderen, moeders, vaders, opa’s, oma’s, zussen, en broers, die zomaar in hun diepe slaap werden opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van maar liefst 6,2 op de schaal van Richter.

1 van de 267

Samen met je kleine zus van 4 lag je rustig te slapen. Je vond het fijn om samen met je zus op een kamer te slapen. Dat voelde veilig, vertrouwd.    Soms was het lekker keten met je zus, ook als papa en mama zeiden dat jullie moesten gaan slapen. Maar eigenlijk vonden papa en mama het niet zo erg; stiekem vonden ze het heerlijk om jullie giechelende stemmetjes van boven te horen komen.

Giechelende stemmetjes van de bovenverdieping

Midden in de nacht schrok je wakker omdat het huis heel hard aan het trillen was. Je werd er bang van, wat gebeurde er toch? Je kleine zusje werd ook wakker en was in paniek. Toen ging het allemaal ineens heel snel. De brokstukken kwamen naar beneden en het enige wat je kon denken was dat je je zusje moest beschermen. Want dat hadden jullie elkaar beloofd dat jullie altijd op elkaar zouden passen en elkaar altijd zouden beschermen.

Grijs gruis in je mooie bruine haar

Ze vonden jou, lieve kleine Giulia, met het grijze gruis in je mooie bruine haren. Als een moederleeuw die haar welp wil beschermen tegen gevaar, was je bovenop je zusje gesprongen zodat haar niks zou overkomen. Je zusje hebben ze levend onder het puin van jullie huis weggehaald. Voor jou was het te laat.

Allesoverheersende liefde voor je zus

Lieve klein Giulia, ik kan niet bevatten hoe het moet zijn voor jouw mama, papa, oma en opa, om een prachtige dochter te moeten missen, en tegelijkertijd dolgelukkig te zijn dat die prachtige dochter hun andere kleine schat heeft gered. Nooit meer kunnen ze jou in de armen sluiten of door je mooie haar woelen. Dankzij jou kunnen ze je zus wel zien opgroeien. Voor altijd ben je hun grote heldin, die zo’n allesoverheersende liefde voor haar zus voelde dat ze het met haar leven moest bekopen.

Rust Zacht lieve Giulia

De wereld sluit je voor altijd in haar hart.

Rust zacht, lieve kleine Giulia…

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen