Waar ben je naar opzoek?

De liefde van een man voor ‘moeders’

2 minuten lezen Pascal Meulenbelt
De liefde van een man voor ‘moeders’

Mannen vinden moeders aantrekkelijk

In 1897 ontwikkelde Sigmund Freud zijn meest bekende theorie, de psychoanalyse. Freud was een Weense neuroloog die tegenwoordig nog steeds gezien wordt als een van de meeste invloedrijke psychologen. Een onderdeel van zijn psychoanalyse was het oedipuscomplex. Gaan er al belletjes rinkelen? Nee? Het oedipuscomplex is een omstreden theorie van Freud waarin hij beweert dat, met name, jongens een bepaalde instinctieve erotische binding ontwikkelt ten opzichte van het andere geslacht. Volgens Freud zouden jongens zich daardoor aangetrokken voelen tot hun moeder en hun vader als een rivaal zien. Ik zie je denken waar gaat dit naar toe? Of deze theorie waar is of niet daar ga ik mijn vingers niet aan branden, maar wat ik wel weet is dat elke jongen/man deze gevoelens ontwikkeld voor ‘moeders’ in het algemeen.

Moedertje versieren

(Bijna) elke man/jongen heeft dromen en fantasieën over een relatie met een oudere vrouw en het liefst een moeder. Als je in de puberale leeftijd zit is dit zelfs een van de meest afgesloten weddenschappen onder vrienden. Wie kan er een ‘moeder’ versieren luidt er elk weekend wel een keer. Uiteindelijk heeft niemand het lef om er iets mee te doen, maar het weekend erna luidt dezelfde weddenschap alweer. Dit gevoel en deze fantasie is er niet alleen om dat tientje binnen te koppen die je kan winnen. Nee, dit is er omdat mannen een zwak hebben voor moeders. Mannen zijn dol op de liefde, zorgzaamheid en eigenheid van deze groep dames. Op het moment dat er een groep mannen op het terras zit en er loopt een mooie dame langs met een kinderwagen en het liefst zonder man, dan zal zij het gespreksonderwerp zijn voor de komende uren. Vele dingen zullen de mannen onderling niet hardop naar elkaar uitspreken maar elke individuele man heeft zijn gedachten/fantasieën over deze vrouw.

ab1c90ab384e9329b023a67af8a618de

Alle mannen willen een ‘moeder’ als vriendin

De afgelopen honderd jaar zijn er meerdere onderzoeken gedaan naar het oedipuscomplex. Vele psychologen hebben deze theorie verworpen maar hebben wel een andere conclusie getrokken. Relatief veel mannen zijn verliefd geworden op een jongere versie van hun eigen moeder. Een vrouw die qua uiterlijk lijkt op jouw eigen moeder van 50 jaar geleden. De liefde van een man is dus groter voor moeders. Jullie, de lezers van deze blog en tevens voor een groot gedeelte moeder, hebben dus veel te bieden aan een (jongere) man. Mocht je een alleenstaande moeder zijn dan hoef je niet bij de (luier)pakken neer te zitten. Vele mannen hebben een zwak voor je en jij bent de enige die daar iets mee kan doen. Waarom zouden mannen interesse hebben in een oudere ‘moeder’? De meeste mannen vallen op de levenservaring, de levensfase waarin ze leven en de oudere dame heeft doorgaans meer te vertellen.

De eigenschappen van een moeder zijn aantrekkelijk!

Van jongs af aan zouden wij, mannen, dus al liefde ontwikkelen voor onze eigen moeder. Geloof ik daarin? Nee, ik geloof wel in het feit dat wij van jongs af aan liefde ontwikkelen voor de eigenschappen van een moeder. Elke moeder kan dus dagelijks genieten van (stiekeme) aandacht van mannen in haar omgeving. Een wandeling door de supermarkt zal vanaf nu heel anders zijn.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen