Waar ben je naar opzoek?

Lief kind… Ik weet het!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Lief kind… Ik weet het!

Ik weet dat ik wel eens verlang dat je iets rustiger doet, dat je wat minder zeurt, piept of je zin probeert door te drijven. Ik weet dat ik soms zucht. Wanneer er weer een paar nieuwe schoenen naar de knoppen is, omdat je geen zin om had om je oude, voetbalexemplaren te pakken. Zoals ik je had gezegd.

Ik weet dat het soms moeilijk is. Om jezelf duidelijk te maken. Ik weet dat je volop leert en dat alles wat je opsteekt niet per se ‘goed’ hoeft te zijn.

Ik weet dat je nog wel eens op je kop krijgt.

Op school, wanneer je niet op je billen kan blijven zitten. Ik weet dat ‘stop hou op’, nog wel eens tegen je wordt gezegd. Ik weet dat er van je wordt verwacht dat je gaat veranderen, omdat je aan bepaalde ‘eisen’ hoort te voldoen en ik weet ook dat je daar een beetje moeite mee hebt. Delen, samenspelen… Het lijkt soms alsof je dat even vergeet en ook dat is iets wat ik van je weet.

Lees ook: “Nee schat, je hoeft niet alles te delen!”

Maar ik weet ook dat je zo verschrikkelijk lief bent. Puur, zoals alleen kind dit kan zijn.

Ik weet dat je van knuffelen houdt en van kusjes. Ik weet dat het je nu (nog) niet uitmaakt wie er naar je kijkt. En ik weet dat je gek bent op spelen. Buiten, binnen of op je WiiU.
Samen spelen is dan soms wel moeilijk, maar alleen dat vind je ook maar saai.

Ik weet dat je slim bent. Dat je bijna de hele dag door lacht en oprecht geniet van dingetjes. Al zijn ze nog zo klein. En weet dat je mij ook aan het lachen maakt. Ongeacht mijn bui.

Lees ook: Nee, mijn kind loopt niet in de pas!

Je bent de beste grote broer, uniek en mede dankzij van wat ik allemaal weet: Je bent en blijft ALLES voor mij. Ik weet dat het allemaal soms lastig is.

Opgroeien, leren, de wereld om je heen…

Die soms zo gemeen, oneerlijk en moeilijk voor je kan zijn. Maar ik wil je toch één ding vragen. Wil je, ondanks wat je wordt gezegd, hoe vaak je ook op je kop krijgt en wat er ook gebeurt… Altijd gewoon jezelf blijven en jezelf zijn!

Want ik weet ook hoe speciaal dat is.

Liefs,

Je moeder

 

Bron hoofdafbeelding: kind

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen