Waar ben je naar opzoek?

Gepeste zwangere weervrouw bijt van zich af!

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Gepeste zwangere weervrouw bijt van zich af!

Als weervrouw sta je natuurlijk in de spotlights en krijg je wel eens te maken met, zacht uitgedrukt, vervelende opmerkingen. Zo ook Katie Fehlinger, weervrouw van CBS Philly. Meestal negeerde ze de negatieve reacties gewoon, maar toen mensen haar begonnen uit te schelden over haar zwangere buik, sloeg ze terug.

Katie was zwanger van een tweeling en dat was dus goed te zien. Omdat ze haar werk zo leuk vond, besloot ze niet met 35 weken met zwangerschapsverlof te gaan, maar net zo lang door te werken tot het echt niet meer kon.

Lees ook: Ontslagen wegens zwangerschap?!

Worst

Dat viel natuurlijk ook de kijkers op. Sommige mensen konden het niet waarderen en gingen los op internet. Katie werd een ‘sausage in casing’ genoemd, een worst in omhulsel genoemd. Een ander vond dat “je zwangere buik zo uitsteken walgelijk”. Yeah right, alsof je expres met je buik naar voren gaat lopen als je zwanger bent van een tweeling.

Deze opmerkingen grepen Katie erg aan. Niet omdat het over haar ging, maar omdat het over alle zwangere vrouwen ging. Dus besloot Katie om van zich af te bijten en zo op te komen voor alle moeders.

Dit is wat ze schreef

“Ik moet even iets kwijt. Door mijn werk ben ik een makkelijk doelwit voor kritiek. Dat zal ik altijd begrijpen, en ik zal het eigenlijk altijd gewoon negeren. Maar, nadat iemand me schaamteloos een ‘worst in omhulsel’ noemde, and iemand anders vond dat ‘je zwangere buik zover uitsteken walgelijk was’, voelde ik de behoefte om een lijn te trekken en er wat van te zeggen.

Lees ook: Zwangere moeder schrijft openhartige blog over seks tijdens de zwangerschap

Hoewel zulke gemene reacties mij nooit zullen laten veranderen, is er nu nog een andere oorzaken voor deze reacties. Deze opmerkingen waren gericht op een zwangere vrouw.

Dus, dit kleine manifest is speciaal voor alle moeders – andere moeders die nu ook zwanger zijn, moeders die dit lezen terwijl hun peuters aan het schommelen zijn, moeders van wie de kinderen al lang het huis uit zijn… Jullie zijn mooi.

Zelfs tijdens de meest oncomfortabele – en, laten we eerlijk zijn, absoluut niet elegante – symptomen van zwangerschap, wat vrouwen doormaken om hun kinderen op de wereld te zetten is, simpel gezegd, GEWELDIG en je zou geprezen moeten worden. 

Het maakt me niks uit of iemand me ‘verschrikkelijk’ of ‘ongepast’ vindt. Ik kom graag 20 kilo aan en heb slapeloze, oncomfortabele nachten als dat betekent dat ik beval van twee gezonde baby’s.

Lees ook: 12 VERSCHRIKKELIJKE vragen die mensen stellen als je zwanger bent

Maar het draait om meer dan schoonheid alleen. Ik wil dat mijn kinderen de beste start krijgen die maar mogelijk is. En hopelijk betekent dat, dat mijn buik die er al uitziet alsof hij ‘op ontploffen staat’ nog verder groeit de komende weken.

Ik zeg: laten we het glas heffen op opgezwollen voeten, striae, misselijkheid, alle extra kilo’s en donkere kringen onder onze ogen! Dat zijn de sporen van het moederschap. En voor iedereen die denkt dat dat ‘walgelijk’ is, bedenk dat een vrouw dit allemaal doorgemaakt heeft om JOU op de wereld te zetten. 

Laten we ondertussen herinneren wat onze moeders ons hebben geleerd: Als je niks aardigs te zeggen hebt, zeg dan niks.”

Bron: Inspire more

Bron beeld: Facebook

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen