Waar ben je naar opzoek?

Leuke tips voor een babyborrel

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Leuke tips voor een babyborrel

Babyshower organiseren

De babyshowers zijn de laatste jaren helemaal in opkomst. Toen ik zwanger was van de eerste was het vooral een Amerikaans ding. En dat is nog helemaal niet zo lang geleden. Ik heb zelf nooit een babyshower gehad en ook maar één bijgewoond. Op Social Media zie ik het wel regelmatig voorbij komen. Het is hartstikke leuk als je als zwangere een babyshower cadeau krijgt. Dat iemand dat voor jou organiseert is bijzonder. Als je een babyshower krijgt mag je even helemaal relaxen en in het zonnetje staan. En niet alleen de babyshowers zijn hot; ook de babyborrels en kraamfeesten zijn niet meer weg te denken.

Wil jij een babyshower organiseren? Lees dan even deze blogpost: Hoe organiseer ik een babyshower?

Babyshower organiseren

Het geven van een babyshower is overgewaaid uit onder andere Amerika. De mom-to-be wordt helemaal in het zonnetje gezet. In Nederland draait een babyshower vooral om een gezellig samenzijn. Vrouwen, vriendinnen, moeders, buurvrouwen, zussen, nichtjes en collega’s zijn gezellig onder elkaar. Praten over baby’s, bevallen, spelletjes doen en cadeautjes geven.

Tegenwoordig kun je overal een bedrijf voor inhuren. Ook voor het organiseren van een babyshower. Maar hoe leuk is het om dit zelf te organiseren en in te vullen? In deze blog lees je allemaal leuke tips voor het organiseren van een babyshower. Het is niet moeilijk en juist heel leuk om zelf te doen.

De Babyborrel!

Als de babyshower achter de rug is en de baby is geboren dan is het tijd voor… kraamvisite. Vol trots wil jij je kleine aan iedereen laten zien. Maar kraamvisite ontvangen kan best vermoeiend zijn. Zoveel mensen over de vloer in korte tijd. Zie je dat niet zitten? Organiseer dan een kraamfeest of een babyborrel. Ik kan het persoonlijk iedereen aanraden! Bij de laatste twee hebben wij dit gedaan en ik vond het heerlijk.

Lees ook: 10 regels voor kraamvisite.

De 10 leukste kraamcadeautjes voor op je wishlisht

Ik heb een aantal items bij elkaar gezocht wat de perfecte kraamcadeautjes zijn. Dit is weer iets wat anders dan een babypakje van de Hema.

Top 10 kraamcadeautjes

 1. Het mooiste voorleesboek van muis – Te koop bij Bol.com.
 2. Oei ik groei eerste jaar boek – Te koop bij Bol.com.
 3. Kleding en accessoires van Polarn O. Pyret.
 4. Regenlaatjes van Bergstein (zó leuk voor als ze later groot zijn…)
 5. Een Mama Gift Set met Anti-striae Olie en een heerlijke biologische geteelde Herbal Tea to Enjoy van Petit&Jolie.
 6. Dit super schattige wolkenlampje is onmisbaar in de babykamer.
 7. Handige verzorgingsdoeken van Dreambaby.be.
 8. De super handige Twistshake babyfles. Deze fles bevat: een mengzeefje (geen klontertjes meer) en een anti-koliek speen. Je kunt je eigen flessen samenstellen met verschillende kleurtjes.
 9. Baby Gift Set van Petit&Jolie. De Baby Gift Set bestaat uit drie tubes van Baby Haar&Body Shampoo, Baby Bodylotion en Baby Billencréme. De tubes zijn alle 50ml.
 10. Oei ik groei Fotokaarten – Te koop bij Bol.com.

Babyborrelbox

Je kunt natuurlijk prima zelf je babyborrel organiseren. Maar weet je niet waar je moet beginnen, dan heb ik een tip voor je: De babyborrelboxen.

Als je pas bevallen bent voel je je misschien nog niet optimaal of je hebt simpelweg geen zin om je hersenen te breken over de aankleding van de babyborrel. Kijk dan eens naar de babyborrelboxen.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 4 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 4 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen