Waar ben je naar opzoek?

Leuk joh zo’n rage in de klas!

1 minuut lezen Inge van der Sluis
Leuk joh zo’n rage in de klas!

Als schooljuf zie ik alle rages komen en gaan. De Pokémonkaarten worden nog volop geruild, maar ineens is daar de spinner. Een draaischijf die je tussen twee vingers klemt en door het een zetje te geven hard ronddraait. Kinderen kunnen er de meest uiteenlopende kunstjes mee. Het ding is ooit bedacht door een mevrouw uit de Verenigde Staten en zou bijdragen aan de concentratie van kinderen.

En of ze zich goed kunnen concentreren op dat ding! In hun hand, op de hoek van hun tafel of op een neus draait en zoemt dat ding aan één stuk door, maar zich concentreren op hun werk; ho maar.

Lees ook: Waarschuwing van moeder voor nieuwe rage: pas op met Fidget Spinners!

Dus jullie snappen het vast: de spinners zijn in mijn klas al verboden. In de pauze mogen de kinderen er natuurlijk mee spelen maar tijdens de les niet meer. Net als bij de Pokémonkaarten hebben we er duidelijke afspraken over gemaakt in de klas. We hebben met elkaar eerst alle spinners bewonderd die de kinderen bij zich hadden. Daarna mochten ze alle trucjes die ze kunnen laten zien om daarna de spinners op te ruimen in hun tas.

In de pauze

Daar blijven de spinners tot in de pauze. Dan mogen ze er mee spelen om ze daarna weer in hun tas te stoppen. En zo ging het ook met de Pokémonkaarten. In de pauzes mag je ze met elkaar ruilen maar tijdens de les ben je er niet mee bezig. Maar ze zijn ineens verdwenen. En daar is de spinner!

Lees ook: 12 hypes die wij ooit hebben overleefd

Hoe kan dat toch dat kinderen zo gevoelig zijn voor rages? Ze zijn niet aan te slepen in de speelgoedwinkels. En op scholen zijn de juffen en meesters er maar weer druk mee!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen