Waar ben je naar opzoek?

Kwart van kindersterfte wereldwijd door vervuiling

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Kwart van kindersterfte wereldwijd door vervuiling

Kindersterfte is natuurlijk verschrikkelijk. Als we aan de problemen wereldwijd denken, denken we vaak aan honger of besmettelijke ziektes. Maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterft een kwart van de kinderen wereldwijd door een vervuilde leefomgeving. 

Dat zijn zo’n 1,7 miljoen kinderen per jaar. Die kinderen zijn blootgesteld aan vies drinkwater, luchtvervuiling, meeroken of slechte hygiëne. Dat is voor kinderen extra schadelijk, omdat hun organen, luchtwegen en immuunsysteem nog niet helemaal ontwikkeld zijn. De kinderen sterven uiteindelijk vaak aan diarree, longontsteking of malaria.

Lees ook: Kinderarbeid duurzaam??!!

In de baarmoeder

Volgens de WHO begint het gevaar al als de kinderen nog niet geboren zijn. De schade die dan al wordt aangericht, zet door als de kinderen op latere leeftijd weer blootgesteld worden aan een vervuilde omgeving. Dan verhoogt het de risico’s op longontsteking, chronische ademhalingsziekten zoals astma, hart- en vaatziekten, beroertes en kanker.

Eigenlijk is het een extra oproep aan ons. Als wij kunnen bijdragen aan schoner water voor iedereen en minder vervuiling door brandstoffen, kan de gezondheid wereldwijd beter worden.

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen