Waar ben je naar opzoek?

“Denk na”, aldus onze koning over sociale media

1 minuut lezen Marian Alons
“Denk na”, aldus onze koning over sociale media

Tijdens de fotosessie mochten journalisten allerlei vragen aan het koningspaar stellen. Zo werd er ook gevraagd naar de omgang met sociale media, want de prinsessen groeien op in digitale wereld en dat is toch wel eventjes anders dan vroeger. 

In de huidige digitale wereld is het moeilijk overleven zonder internet en sociale media. Zeker in de tienerleeftijd; je wil er graag bijhoren. Foto’s van feestjes en in het klaslokaal worden gedeeld op Facebook, Instagram of Snapchat.

Lees ook: Door deze sociale media challenge belandt je kind in het ziekenhuis

Maar hoe gaan de prinsessen daarmee om? De koninklijke familie is erg gesteld op hun privéleven en daarom is de vraag van de RTL-journalist ook niet onterecht: “Wat mag wel en wat mag niet? Hoe lukt het om haar zo onzichtbaar te houden?”

Denk gewoon na

Nou geeft koning Willem Alexander niet concreet antwoord op de vraag, maar hij geeft wel aan hoe voorzichtig ze met sociale media omgaan: “Denk gewoon na voordat je iets plaatst. Als je eerst nadenkt, voordat je iets plaatst, dan kun je ook de gevolgen overdenken. Eenmaal geplaatst komt een foto er nooit meer af. En dan moet je je afvragen: wil je dat?”

Koningin Máxima gaat in op de zorgen die er kunnen zijn: “Alle families maken zich zorgen. Zijn ze veilig of niet? Ik denk dat alle ouders moeten kijken wat de kinderen doen. Het is belangrijk om het gesprek aan te gaan.”

Bekijk hier het filmpje: RTL Nieuws

Houd jij in de gaten wat je kind online uitspookt?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen