Waar ben je naar opzoek?

De kleine vredestichter in ‘Vier handen op één buik’

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
De kleine vredestichter in ‘Vier handen op één buik’

Het wordt al bijna standaard: het is woensdag, dus tijd om de aflevering van ‘Vier handen op één buik’ te analyseren. Denise, Linda en Krissie deden het al, vandaag neem ik de eer op me. En het was me de aflevering wel weer. Hoogte- en dieptepunten, voor zowel de moeder àls de vader, maar waar de liefde toch altijd lijkt te winnen.

Deze keer was het niet alleen een hele tour voor de tienermoeder Quintana, maar ook voor de (vermoedelijke) vader, Dalo. Ja, je leest het al, Quintana weet niet zeker wie de vader is van het kind. Zoals ze het zelf zegt: “Het was een tijdje uit met Dalo, toen leerde ik een andere jongen kennen en daarmee ging ik ook een beetje. Maar ik ging ook nog een beetje met Dalo.” Juist ja.

Quintana en haar moeder

Maar voordat we dat mysterie oplossen, eerst maar eens naar Quintana kijken. Ze is 17 en heeft een moeilijke band met haar moeder gehad. Ze luisterde slecht, trok zich niks van haar aan en liep regelmatig weg. Gelukkig is, sinds ze zwanger is, de relatie een stuk verbeterd en woont ze zelfs weer bij haar moeder in.

Lees ook: “Mijn moeder voelt niet meer als mijn moeder”

Maar aan dat geluk zitten ook grenzen. De moeder van Quintana wil hun net herstelde relatie niet op het spel zetten, dus zodra de baby geboren is zal Quintana naar de zij-aan-zij-huis moeten verhuizen. Ook ziet oma to be af van de voogdij van het kind, uit angst dat Quintana de benen neemt en zij voor het kind mag zorgen tot het achttien is.

Dalo steelt de show tijdens de bevalling

Terug naar het stel, Quintana en Dalo. De liefde spat er werkelijk vanaf. Dalo doet een artiestenopleiding en natuurlijk gaan zijn liedjes over zijn grote liefde: Quintana. Stiekem zouden we allemaal wel zo’n serenade willen die Dalo haar aan het begin van de uitzending geeft. Maar hun liefde wordt ook op de proef gesteld door de grote vraag die pas beantwoord kan worden als de baby geboren is.

Nog zo’n dingetje: de bevalling. Natuurlijk zwaar voor Quintana, die haar kind zonder pijnstilling ter wereld zet. Maar hier stal Dalo de show. De gezichten die hij trok op het moment suprême…Nou ja, oordel zelf:

Als beide van de hele gebeurtenis zijn bekomen, komen bij Dalo al snel de twijfels en vraagtekens boven. Hij twijfelt steeds meer aan het feit of hij de vader van het kind wel is. Zangeres Giovanca, die het stel in deze uitzending begeleidt, komt met het verlossende woord: Dalo is niet de vader.

Uiteraard is Dalo boos en Quintana is er kapot van. Maar waar dit voor menig stel een break up zou betekenen, zijn Dalo en Quintana niet bij elkaar weg te krijgen. Dalo heeft een tijdje moeite met liefde tonen voor de baby, maar ook dat hersteld langzaamaan.

Een kleine vredesstichter

Nu ik dit allemaal zo heb opgeschreven, bedenk ik dat deze aflevering de kracht van liefde laat zien. De liefde die uitgaat van zo’n klein nieuw wezentje. De relatie tussen Quintana en haar moeder die hersteld sinds ze zwanger is, de liefde tussen Dalo en Quintana die onverwoestbaar blijkt en de liefde die Dalo toch voelt als ‘vader’ van het jonge kind. De kleine is misschien wel de jongste vredestichter ooit. En zolang deze ouders maar in de liefde blijven geloven en haar blijven vasthouden, wordt deze kleine straks een hele grote vredestichter!

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen