Waar ben je naar opzoek?

Kledingkast van kinderen uitmesten? Doen!

3 minuten lezen Nicole Vijgen

Nu de herfst echt zijn intrede heeft gedaan krijg ik het weer op mijn heupen. De kledingkasten van mijn kids moeten uitgemest worden en wel nu meteen! Want stel je voor dat het volgende week alweer gaat vriezen. Dan kan ik ze echt niet meer in hun korte rokjes met een (te korte) legging naar school laten gaan… Tijd voor een opgeruimde kledingkast!

Vanmorgen zelf uitgekozen

Want dat doen ze hè, zonder dat ik het in de gaten heb gewoon datgene aantrekken waar zij zin in hebben. En ja dat moet ik gewoon loslaten, ze zelf die vrijheid geven, ze een eigen identiteit laten ontwikkelen. Het zijn meisjes en ze tutten zich net als mama ook heel graag op met opvallende kleren, make-up en (die van mij?!?) sieraden. Heerlijk toch.

Maar twee keer per jaar duik ik hun kasten in en zorg ik dat er alleen kleding ligt die past bij het seizoen, nog draagbaar is en niet te klein is. Daarna laat ik het voor wat het is en mogen ze van mij aantrekken wat ze willen. En dan maar hopen dat ze er niet bij gaan lopen als dit schattige kindje dat elke dag van papa zelf mag aandoen wat ze wil 😉

5x waarom ik ga voor een opgeruimde kledingkast en zomer- en winteroutfits elk seizoen verwissel

1. Je bespaart er ruimte mee
Geen uitpuilende kledingkast, maar overzichtelijke stapels kleding gerangschikt op soort kleding. Rokjes bij rokjes, broeken bij broeken en truitjes bij truitjes. Koop lucht- en vochtwerende dozen en stop daar alle kleding in die niet past bij dit seizoen. Filter versleten kleding en te kleine kleren ertussen uit en hé warempel is opeens die verloren sok gevonden.

2. Duidelijkheid voor je kind
Die overzichtelijke stapels zijn niet alleen handig voor jou, maar je kind zal ze ook waarderen. Geen uren meer zoeken naar dat ene lievelingstruitje, maar met één blik in de kast vindt je kind de kleren die het graag aan wil doen. Scheelt weer tijd in de ochtendrush en voorkomt discussies met je kind dat die broek echt niet meer kan of dat dat shirtje echt te koud is voor de tijd van het jaar.

3. Gezellig!
Laat je kind meebeslissen wat het graag wil dragen Samen gezellig even modeshow houden om te kijken wat nog past en wat niet en wat je kind wel of niet meer wil dragen. Gezellige boel verzekerd.

4. Uitverkoop houden
Gooi geen kleding weg! Leg kleding weg voor jongere broers of zusjes. Zet kleren die je niet meer kunt gebruiken op Marktplaats of meld je aan voor een tweedehands kledingbeurs. Leg alles op maat bij elkaar en zorg voor setjes die bij elkaar passen. Daar houden shoppende mama’s van! Je zult versteld staan hoe gemakkelijk je zo van de kleren van je steeds groter wordende kind afkomt én je houdt er nog een leuk spaarcentje aan over. Voor je kinderen of voor jezelf. Alle kleding die je echt niet verkocht krijgt, kun je aan een lokale inzamelingsdienst of de weggeefwinkel geven. Recycle en je bent ook nog goed bezig voor het milieu.

5. Goed voor je lichaamsbeweging -> vandaag hoef jij niet meer te sporten 🙂
Al die dozen met kleren moeten natuurlijk weer ergens in huis een plekje krijgen. Ik versjouw ze altijd naar de zolder en zet ze daar achter een ingebouwde schuifkast. Sticker erop en je weet over een half jaar precies welke doos je moet hebben. Na al dat gesleep met die dozen, want ja jassen en schoenen ruim ik ook op, heb je je benodigde lichaamsbeweging voor vandaag wel weer gehad. Tijd om te relaxen en niks meer te doen vanavond!

Tijdsinvestering?

Twee kasten verder kijk ik op mijn horloge en zie ik dat ik in totaal twee uur bezig ben geweest. Valt toch mee hoeveel tijd je eigenlijk voor een opgeruimde kledingkast nodig hebt. Go for it mama’s!

> Wil jij het helemaal goed aanpakken? Ga dan aan de slag met minimaliseren. In dit dossier staat hoe je in 5 weken je huis minimaliseert.

kledingkast uitmesten

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen