Waar ben je naar opzoek?

Kinderen met bijzondere lichaamsvlekjes

2 minuten lezen Marian Alons
Kinderen met bijzondere lichaamsvlekjes

Een tijdje terug plaatsten we een foto op Facebook van een jongetje met een hartvormige wijnvlek op zijn voorhoofd. We vroegen ons af of dit een unicum was of dat er eigenlijk veel meer kinderen zijn met bijzondere lichaamsvlekjes. Heel veel moeders reageerden dat hun kind – of zijzelf – een bijzonder kenmerkje heeft. Hieronder een kleine greep uit de reacties! 

Lees ook: 15 tatoeages van moeders met een bijzondere betekenis

Vlekjes in de vorm van hartjes

Moeder Nicole: “Onze dochter heeft een hemangioom in de vorm van een hartje. Helaas voor ons en gelukkig voor onze dochter is hij aan het verdwijnen.”


Moeder Silvia: “Onze oudste zoon is geboren in 2013, na een medisch traject van 6 jaar.
Een ooievaarsbeet in de vorm van een hartje op zijn voorhoofd. Langzaam trekt het weg maar soms als hij zich boos maakt of moe is, komt het wel eens terug.”
 

Moeder Jamie: “Mijn jongste zoontje heeft een moedervlekje in zijn hals in de vorm van een hartje. Hij is er supertrots op!”

Bijzondere plek 

Moeder Wendy: “Mijn moeder is overleden op 23-07-1994 en een jaar of 6 geleden ben ik spontaan de tattooshop binnengelopen om de tattoo te laten zetten die ik al jaren wilde. Een Chinees teken die ‘moeder/mama’ betekent. ‘s Avonds thuis zag ik dat het precies op 23 juli was. Toeval?! Mijn zoontje is op 2-1-2015 geboren. Op de geboortedag van mijn nicht, die helaas op 25-jarige leeftijd overleden is. Hij bleek een geboortevlek te hebben op zijn rechterenkel. Op exact dezelfde plek als waar mijn tattoo zit… Toeval?!? Ik denk het niet Hij is ook vernoemd naar haar en nu hij 2 is, is de vlek nog steeds duidelijk aanwezig (beter als op de foto) ik vind het prachtig” 

Zuigzoen-moedervlek

Moeder Jennifer: “Mijn dochter heeft een moedervlek op haar handje. Hiermee is ze geboren. Het heeft de vorm van een mondje. Verschillende dokters hebben ernaar gekeken, omdat ze eerst dachten dat het een zuigzoen was door de vorm. Ook omdat ze op elke echo-foto aan haar handje sabbelde. Het is haar kenmerk.” 

Sterretje

Moeder Mandy: “Mijn zoontje heeft vanaf z’n geboorte een “café au lait” plek op z’n rug in de vorm van een sterretje.”


 

 

 

Coloboom

Moeder Nanja: “Mijn dochter heeft niet echt een huidvlekje. Ze heeft een coloboom. Het komt niet erg vaak voor. Het houdt in dat één van je pupillen een vorm heeft van een sleutelgat, langwerpig, in plaats van rond. Gelukkig heeft ze er gewoon goed zicht door!”

Gaatje

Moeder Sietske: “Mijn dochter heeft een klein gaatje boven haar lip. Meerdere artsen hebben ernaar gekeken, maar nog niemand heeft dit zo in haar gezicht gezien.”

Allemaal heel mooie en schattige vlekjes toch? Toch wil ik ook even een waarschuwing plaatsen. Let bij de vlekjes goed op of ze gelijk blijven qua kleur, vorm en dikte. Mocht er een verandering optreden, laat je huisarts er even naar kijken.

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen