Waar ben je naar opzoek?

Help, ik ben niet perfect, maar hou wel van je!

1 minuut lezen Laura Steketee
Help, ik ben niet perfect, maar hou wel van je!

Ik val maar meteen met de deur in huis. Ik ben niet perfect. Nooit geweest, altijd willen zijn. Ik zou zo graag die moeder zijn, die elke dag tot een feest maakt. Maar, weet je, ik ben ook wel eens moe. En dan komt het er kort gezegd op neer dat je zelf de slingers op moet hangen. Ik blaas hoogstens een ballon op.

Ik zou op elke vraag die je stelt een antwoord willen geven, maar ik ben niet alwetend. Helaas. Als ik werk, voel ik me schuldig. Ik wil immers niets van je missen. Als ik thuis blijf, voel ik me net zo schuldig. Ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen. En, tja, die hypotheek moet toch echt betaald worden.

Lees ook: Heb jij de perfecte moeder al ontmoet?

Ik tover graag iedere dag een glimlach op je gezicht. Toch moet ik soms streng zijn. Geloof me, ik doe het voor je eigen bestwil. Elke dag je lievelingseten maken: als het kon zou ik het doen. Maar friet en pannenkoeken zijn niet echt gezond, snap je. Het lijkt me heerlijk om je elke avond naar bed te brengen. Toch gaat dat niet altijd. Ik was pas twintig toen ik je kreeg. Dat papiertje moet toch echt een keer gehaald worden. In de avonduren, dus. Vandaar.

“Mam, wees nou ‘ns cool.” Hoor ik om de haverklap. Ik probeer het. Echt. Hip en modern op zijn tijd. Maar het lukt me niet. Ik vind het namelijk rete-spannend om jullie los te laten. Daarom zit ik soms te dicht op jullie. En dat is niet cool.

 Lees ook: Hoe krijg je ècht antwoord op de vraag: ‘Hoe was het op school?’

Ik ben niet de perfecte moeder. Zal het ook echt niet ontkennen. Maar ik ben wel de moeder, die van je houdt. Zielsveel. Ik hoop dat dat mijn imperfectie een beetje goed maakt.

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen