Waar ben je naar opzoek?

Kinderen en hun eerste mobiel

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Kinderen en hun eerste mobiel

Mobielgebruik en kinderen is een hot item. In een maatschappij waar iedereen een mobiel heeft en alles per internet en mobiel geregeld wordt, is het steeds normaler om een kind al een mobiel te geven. Dit vind ik best lastig want ik heb altijd geroepen dat ze pas een mobiel krijgen als ze naar groep 8 gaan. Maar ik realiseer mij ook dat dat lastig gaat worden en ik wil ook niet dat ze buiten de boot vallen door de laatste te zijn zonder mobiel. Als ouder kun je je dan vast willen houden aan je standpunt, wat dan ook goed is, maar ik wil ook kijken naar de tijd en het moment.

Sociale controle

Onze oudste wordt bijna 10 jaar. Deze leeftijd brengt tevens veel zelfstandigheid. Hij gaat straks op de fiets naar de voetbaltraining, gaat al alleen naar het zwembad en speelt veel bij vriendjes waardoor ik vaak niet weet waar hij uithangt. Dat laatste vind ik trouwens geen probleem en ik maak mij nooit zorgen want ze zijn altijd wel ergens in de buurt en er zijn altijd moeders die appen waar ze zitten. Er is een grote sociale controle! Het is trouwens ook zo’n kind die eigenlijk nooit verder weg gaat dan dat hij gezegd heeft en anders meldt hij het. Eigenlijk een voorbeeldig kind 😂

Alleen thuis

Er zijn tegenwoordig ook vaak momenten dat hij alleen op de fiets naar school gaat en ook weer alleen thuis komt. Omdat hij op vrijdagmiddag wel naar school moet, en zijn zusjes niet, komt het wel eens voor dat ik even weg ben om zusjes op te halen of een boodschap te doen. Hij komt dan alleen thuis. Ik vind het toch altijd wel prettig als hij mij even kan bellen dat hij thuis is of laat weten als hij ergens gaat spelen maar het punt is dat we al heel lang geen huistelefoon hebben. En… hij heeft dus ook nog niet zijn eigen mobiel.

De oplossing: een huismobiel!

Ik wil er nog niet aan om hem een eigen mobiel te geven en daarom heb ik een andere oplossing bedacht. Sinds een tijdje hebben we twee ‘huismobieltjes’. Oma haar old skool mobiel werd vervangen door een nieuwe en ik kreeg ook een nieuwe mobiel waardoor we opeens twee overbodige mobieltjes hadden. Deze had ik kunnen verkopen maar ik besloot ze te gebruiken voor thuisgebruik. Ik heb gezocht naar een zo’n goedkoop mogelijke oplossing om mobiel te bellen en ik ben uitgekomen bij Simyo. Goed bereik, goedkoop en ze zijn al 16 keer op rij verkozen tot beste telecomprovider van Nederland.

Ik heb er twee Simyo Sim Only simkaarten in gedaan en nu gebruiken we deze mobiels voor wanneer ze even alleen thuis zijn of een middagje gaan zwemmen. Een super oplossing voor ons want ik hoef ze nog geen eigen mobiel te geven en toch kan ik ze bereiken wanneer ik dat wil! Overigens liggen ze ook heel vaak in de kast. Ik pak ze er alleen uit wanneer ik dat noodzakelijk vind.

Voor nu past deze oplossing prima bij ons. Wanneer ze hun eigen mobiel krijgen? Nu nog niet maar ik doe daar verder geen uitspraken over. Ik zie het wel wanneer het moment daar is.

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen