Waar ben je naar opzoek?

Help! Minnie Mouse is overal! ;)

2 minuten lezen Judith Droog
Help! Minnie Mouse is overal! ;)

Wanneer mijn middelste ook maar iets van Mini Mouse in het vizier krijgt…

Kinderen en hun helden of heldinnen. Dat is een fenomeen apart geloof ik. Mijn middelste dochter gaat momenteel compleet prat op Minnie Mouse. Zij is de grote heldin in haar leven. Haar referentiekader, haar anker. Haar alles. Haar houvast en haar blij. In de loop der tijd heeft ze een hele karavaan aan Minnie Mouse prullaria verzameld. Ze koestert het met heel haar hart en waakt er voor dat haar verzameling te alle tijde compleet blijft. Mist er dan onverhoopt toch iets? Berg je dan maar!

Lees ook: Ja, ik ben zo’n moeder!

Dan heb ik het over knuffels, kleding, zonnebrillen en kleurboeken. Tot ansichtkaarten, en nutteloze verpakkingen waar een afbeelding, hoe minuscuul ook, van haar heldin op prijkt. Deze laatste categorie wil ik in een onbewaakt ogenblik nog wel eens van de hand doen. Negen van de tien keer heeft ze dit niet in de smiezen. Die enkele keer dat ze het wel in de smiezen heeft, dan is het huis gevuld met intens verdriet.

Haar enthousiasme is niet meer te stoppen

Wanneer ze onverhoopt op straat een  item van haar betreffende heldin tegen komt, dan staat haar wereld even helemaal stil. Dan doet niets er meer toe en gaat alle aandacht uit naar de verschijning van Minnie Mouse. Soms betreft het een plakkaat op een kledingstuk of een tas van een willekeurige voorbijganger. Het maakt haar niets uit. De rest van de wereld zal en moet dan horen dat ze Minnie Mouse heeft gezien. Het arme meisje van wie dat kledingstuk of tas, met dat wanstaltige plakkaat dan toebehoort, durft van schrik niet meer te bewegen en klampt zich dan vast aan haar mama’s been. Het deert mijn dochter niets.
Haar enthousiasme neemt compleet bezit van haar. Ze stuitert kortstondig alle kanten op en pas nadat ik haar heb bevestigd dat ik het heb gezien, bedaart ze weer wat en kunnen we onze weg weer vervolgen. Luidkeels blijft ze dan nog even door babbelen over wat ze zojuist zag.

Minnie Mouse is overal!

En je komt dat verrekte figuurtje heel wat keren tegen. Je staat er niet bij stil totdat je een peuterdochter hebt, die bezeten is van dit stripfiguurtje. Haar enthousiasme vertienvoudigt wanneer papa thuis komt met nieuw verworven ondergoed en sokjes, van….jawel, Minnie Mouse! Haar oogjes lichtten op en worden groot en ze ontlaadt met een ‘’Wow, mooooooooooi!!’’, die diep vanuit haar tenen komt. Priceless! Door alleen al die reactie zou ik iedere dag wel met niet noemenswaardige Minnie Mouse merchandise thuis willen komen.

Lees ook: De 5 fijnste cadeaus of gebaren voor in de kraamweek

Hoe uitbundig ze omwille van een stripfiguurtje die al ruimschoots bestond voordat ik bestond, op de meest onhandige momenten, ook alle kanten op stuitert, mij levert het keer op keer een lach van oor tot oor op.
Ik vind het prachtig hoe ze haar karaktertje tentoonspreidt aan de rest van de wereld. Daar hoeft ze zich nooit en te nimmer voor te schamen. Ik stuiter gewoon met haar mee. Niets mooiers dan haar karaktertje die zich steeds meer vormt en laat zien. Ik vind het een magische gedachte dat ik ook nog op ben gegroeid met dat kleine stripfiguurtje. Ik kende het al lang voordat ons meisje er was. Nooit eerder had ik er bij stil gestaan dat, dat kleine muisje zo’n diepe indruk op mijn toekomstige kindje zou gaan maken.

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen